Het behoorlijke optreden van Arlette van Weersel (2)

Het behoorlijke optreden van Arlette van Weersel (2)

Een reactie

Op 29 juni schreef ik een artikel onder de kop ‘Het behoorlijke optreden van Arlette van Weersel’. Zie: schaaksite.nl/het-behoorlijke-optreden-van-arlette-van-weersel

Daarbij reageerde ik op een anoniem verslag op de site van de KNSB van de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap Vrouwen in Boxtel op 27 juni. Er zijn nogal wat lezers van deze site die zich hebben gestoord aan mijn artikel. Omdat hun argumenten mij niet overtuigden heeft Kees Schrijvers op mijn verzoek het advies ingewonnen van Johan Hut. Daarbij voegde ik eraan toe dat de opvatting van Johan voor mij bindend zal zijn.

Johan Hut vindt het verslag op de site ‘een normaal verhaal’, zonder enig waardeoordeel. Dan leg ik mij bij zijn mening neer. Ik betreur het artikel, en had het niet moeten publiceren.

4 Reacties

 1. Avatar
  geest 07 augustus 2011

  Mooi, inderdaad had de Groot’s onbehoorlijke stuk nooit gepubliceerd mogen worden.

  Het is wel opvallend dat bovenstaande ‘correctie’ wederom grote kronkellogica van de Groot bevat. "De argumenten van de reageerders hebben hem niet overtuigd" en daarna heeft hij de overigens zeer gewaardeerde Hut een oordeel laten vellen waar hij zich bij neerlegt. (De Groot geeft dus blijk dat hij het nog steeds niet begrijpt dat zijn stuk gebaseerd is op onlogica). En wat hier nog frappant aan is, is dat onder de reacties die hem niet konden overtuigen zich ook de reactie bevond van Tom Bottema, de schrijver van het KNSB-bericht. Zelfs deze reactie deed hem niet de ogen openen (welk een misplaatste arrogantie!).

  Ik houd op met stukjes van de Groot lezen.

  Stef.

 2. Avatar
  Kees Schrijvers 08 augustus 2011

  Stef, het staat je vrij om te lezen wat je wil. Feit is dat we heel transparant gehandeld hebben en Pieter heeft aangegeven dat hij het stuk niet had moeten plaatsen. Laten we het niet overdrijven zou ik zeggen.

 3. Avatar
  Erik 10 augustus 2011

  Laten we in elk geval vermijden om het kind met het badwater weg te smijten. De Groot schrijft vele artikels die door veel mensen gesmaakt worden. Dat het betreffende artikel "fout" was, zal ik zeker niet ontkennen, maar wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. De Groot laat nu zelf weten dat hij het artikel betreurt en het beter niet had gepubliceerd. Dat is voldoende voor mij. Ik blijf in elk geval zijn stukjes lezen.

  Erik

 4. Avatar
  Lucas 14 augustus 2011

  Natuurlijk blijf ik De Groot ook lezen! Hij lost het op een goede, zij het enigszins komische, manier op. Zand erover.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.