ChessVibes.com lanceert compleet redesign, nu met GM blogs

Woensdag 7 september heeft de internationale schaakwebsite ChessVibes.com een compleet vernieuwde site gelanceerd. Het nieuwe design van ChessVibes is tegelijkertijd eenvoudiger en groter, draait op een flexibeler CMS en komt met een gloednieuw logo. "We hebben nog vele andere ideeën en hopelijk zullen het nieuwe design en platform helpen om deze te verwezenlijken," zegt hoofdredacteur Peter Doggers.

De nieuwe versie van ChessVibes, een van de grootste online schaakmedia wereldwijd, is "simpeler en tegelijkertijd groter," legt Doggers uit in een uitgebreid artikel waarin het redesign wordt behandeld. "De homepage is korter in lengte en behoeft dus minder scrollen. Maar tegelijkertijd is er meer content beschikbaar."

GM blogs

Met het redesign maakt de Nederlandse maar Engelstalige site een verschil tussen ‘Top stories’ en ‘Other news’. Dit betekent meer nieuws dan voorheen. Een andere belangrijke toevoeging vormen de ‘GM blogs’ waar schaakgrootmeesters persoonlijke artikelen zullen plaatsen. Op dit moment doen grootmeesters uit Bulgarije, Engeland, Australië, Oekraïne en Polen mee, en meer sterke spelers zullen waarschijnlijk volgen.

Logo

De nieuwe site heeft een duidelijk schaakmotief in het design met een schaakbordpatroon in perspectief als achtergrondplaatje en schaduwen van schaakstukken aan de onderkant. Er is ook sprake van een gloednieuw logo. Peter Doggers: "We hebben gekozen voor een meer modern, fris, clean, simpel en toch kleurrijk logo." Het bestaat uit de merknaam gevolgd door een punt in de ‘schaakvorm’ van een vierkant. "Het logo komt met verschillende punten in de acht (!) keuren van de regenboog: rood, oranje, geel, lichtgroen, donkergroen, lichtblauw, donkerblauw en paars."

CMS

Met het redesign switcht ChessVibes ook van platforms. Na vijf jaar WordPress gebruikt te hebben kiest de schaaksite nu voor Drupal. Doggers: "We hebben nog vele andere ideeën en hopelijk zullen het nieuwe design en platform helpen om deze te verwezenlijken." Zie www.chessvibes.com/

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.