Dubbelschaak wint ruim van HMC 3

….. Het duurde wat lang voor het eten op tafel stond, maar het smaakte erg goed. We weten nu ook weer wat het verschil is tussen een karbonade en een kotelet… alhoewel… gisteren wisten we dat, ik ben het inmiddels weer vergeten! Even zoeken op internet levert de volgende info op: "De namen karbonade en kotelet worden nogal eens door elkaar gebruikt zodat bijna niemand meer weet dat er een verschil bestaat, maar dat is er wel degelijk. Als het stukje vlees zodanig is gesneden dat het een rib bevat, is er sprake van een kotelet. Alle andere kleine stukken vlees met bot heten officieel karbonade. Denk aan de hals- en de haaskarbonade. Een varkenskotelet wordt ook wel met ribkarbonade aangeduid. Het vlees is makkelijk te bereiden en kan gebakken, gestoofd, gesmoord, dan wel geroosterd worden onder de grill of op de barbecue."

Zo, weten we dat ook weer. Mijn kalfsentrecote smaakte in ieder geval erg goed!

Goed… terug naar het schaken met een rondje langs de borden: …lees verder…

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.