Zon lacht NK Snelschaken voor Jeugd toe

In Denksportcentrum En Passant te Bunschoten is op 1 oktober het NK Snelschaken voor Jeugd gehouden. Hoewel het eigenlijk een veel te mooie dag was om te gaan schaken, streden er toch zo’n honderd jeugdschakers om de prijzen in vijf leefdtijdsgroepen. Het werd een geslaagd toernooi, met als toetje nog een paar spannende barrages.

In de A-groep ging de strijd tussen Bart von Meijenfeldt en Tobias Kabos. Het lot had uitgewezen dat zij al in de eerste ronde tegen elkaar moesten spelen, deze partij eindigde in remise. In het het vervolg van het toernooi liet Bart slechts één halfje liggen. Tobias liet echter helemaal niets liggen en behaalde zo – net als vorig jaar – het Nederlands Kampioenschap.

Ook de B-groep kende dezelfde winnaar als vorig jaar. Zyon Kollen liet Shotaro de Niet een half puntje achter zich. De strijd om het meisjeskampioenschap werd uitgevochten in groep 2. Hier was Sophia Thoma oppermachtig, ze won al haar partijen en daarmee de zowel de groep als de Nederlandse titel.

Robby Kevlishvili nam al vroeg de leiding in de C-groep. In de zevende ronde verloor hij echter van Selwin Kensing, die daarmee een halfje voor kwam te staan. Een ronde later moest Selwin ook een halfje afstaan aan Mischa Senders, de latere nummer 3. Robby en Selwin kwamen zo beiden op 8 uit 9 en een barrage moest de beslissing brengen. Na twee partijen bleek Robby de sterkste en hij pakte de titel. Een erg knappe prestatie, zeker voor iemand die op basis van zijn leeftijd nog bij de E-jeugd mag meedoen. Het meisjeskampioenschap werd gewonnen door Halana Vlaming.

Waren er bij C-jeugd nog twee die gelijk eindigden, bij de D-pupillen eindigde de volledige top-3 gelijk op 7 uit 9. Anna-Maja Kazarian, Joris Gerlach en Max Warmerdam mochten in een driekamp om de titel gaan spelen. In een doodstille zaal sleepten al die partijen zich naar een zenuwslopend eindspel. In de laatste partij kreeg Anna-Maja uiteindelijk de verste vrijpion op het bord, dit bleek voldoende voor de winst. Hiermee behaalde ze haar derde Jeugdkampioenschap in vier jaar en de vijfde (!) achtereenvolgende meisjestitel.

Je kunt winnen en afgetekend winnen en in de E-groep gebeurde dat laatste. Jorik Klein deed niet moeilijk en won al zijn partijen. Cas Koeman en Maarten Hoeneveld volgden op een respectable 2,5 resp. 3 punten achterstand. Eva van Harten kon in de finalegroep geen potten breken, maar werd na een sterke voorronde wel meisjeskampioene. Lees verder…

Eindstanden

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.