Schaaktraining op Internet voor volwassenen

Vanaf 25 oktober zal schaaktrainer Dolf Meijer elke twee weken een anderhalf uur durende schaaktraining op internet verzorgen. Deelname staat open voor schakers met een rating van tussen de 1400 en 1600. Tijdens de trainingen zullen de verschillende aspecten van strategie aan bod komen. Waar mogelijk zullen de onderwerpen verduidelijkt worden met voorbeelden uit partijen van de deelnemers zelf.

De deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor het installeren van PlayChess en Skype. Het Skype-programma zal gebruikt worden om tijdens de lessen te communiceren.

Onderwerpen:

Les 1: Overzicht strategische begrippen

Les 2: Activiteit verhogen

Les 3: Kwetsbaarheid verlagen

Les 4: Samenwerking

Les 5: Mobiliteit

Deelnemers krijgen na afloop van elke les verwerkingsmateriaal toegezonden.

Data: 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december, 22 december 2011.

Tijden: Van 20:30 tot 22:00 uur (Op 25 oktober zal er van 20:00 tot 20:30 worden "proefgedraaid" zodat er om 20:30 uur met de training gestart kan worden)

Kosten: 55 euro voor 5 trainingen (in de prijs zit een account voor Playchess inbegrepen). Deelnemers met een PlayChess account krijgen 5 euro korting

Locatie: De "Training en Lessen" kamer van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond op PlayChess.

De training staat open voor maximaal 10 deelnemers. Indien er zich meer dan 10 deelnemers aanmelden, zal er een tweede groep gevormd worden op dezelfde dagen.

Aanmelden kan vóór 23 oktober via het inschrijfformulier www.schaakbond.nl/formulieren/internet-schaaktraining. Na inschrijving ontvangt u een factuur.

1 Reactie

  1. Avatar
    MvanLeeuwen 10 oktober 2011

    Goed initiatief van de bond! Ook het Max Euwe centrum in Amsterdam biedt geregeld trainingsavonden aan voor schakers van 2000+

    Als inwoner van het oosten van het land mis ik nog wel de mogelijk om training te volgen voor schakers van 2000-2100+ in de oostelijke regio.

    Wie springt in dit "gat in de markt"?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.