Max Euwe Schaaktoernooi

Ter nagedachtenis aan Max Euwe worden van 14 t/m 20 november twee grootmeestervierkampen (m/v) georganiseerd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Deelnemers: Zhaoqin Peng, Fridrik Olafsson, Pia Cramling en Paul v/d Sterren en Robin van Kampen, Monika Socko, Stuart Conquest en Keti Arakhamia.

Jan Timman opent het toernooi op 13 november met een simultaanseance. Op 15 november verzorgt Hans Ree een lezing over Euwe als schrijver en onderwijzer. Op 16 november spreekt Jos Uiterwijk over Euwe’s bijdrage aan de informatica en het onderzoek naar bordspelen als proeftuin voor artificial intelligence. De lezingen zijn gratis toegankelijk, wel even reserveren.

Woensdagmiddag 16 november is voor de jeugd: schaakles, computerschaak, film en simultaan tegen Jennifer Shahade, tweevoudig Amerikaans kampioene. Het toernooi wordt afgesloten met een feest in de ClubUp van kunstenaarssociëteit De Kring.

Kijk op www.euwetoernooi.nl voor het actuele programma.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.