Spijkenisse 2 kreeg warempel meer dan waar vooraf op was ingezet

Zaterdag 29 oktober hoefde het tweede team maar een klein half uurtje met de auto en wel naar Overschie. Inderdaad die vereniging waarbij je eerst een stukje er voorbij rijd, daarna weer secundair terug om uiteindelijk via enkele krappe eenrichtingsstraatjes bij het speellokaal te komen. De TomTom liet zich niet van de wijs brengen en we waren ruim op tijd in de speelzaal. De koffie stond al te pruttelen en na een bakkie en wat snelschaken was het tijd voor het serieuze werk.

Een wat beknopt wedstrijdverslag van Overschie 1 – Spijkenisse 2 aangezien ondergetekende zelf zo’n chaos-partij had dat ie van de meeste borden niet de details heeft meegekregen.

Aan bord 6 werd het eerste punt op het bord gezet door Daniël. Ik kan er kort over zijn, een solide aanvalspartij. Tegenstander Maurits de Jong probeerde te parreren, kreeg toren + stuk tegen dame, maar koning stond in het midden (0-1).

De volgende overwinning kwam op naam van Jeffrey die het aan bord 7 tegen Henri Krop opnam. ‘Historisch’ feitje: Als ik me niet vergis doceert (of doceerde) deze Dr. H. Krop geschiedenis aan de Erasmus Universiteit. De partij was kort en leek bij mijn laatste blik op de stelling redelijk gelijk te staan. Met verbazing zag ik dat er een overwinning voor onze speler werd genoteerd (0-2).

Bord 2 liet een spannende remise noteren tussen Ruud en Erik Brandenburg. De witspeler stond in het verre middenspel een pion voor, maar had wel 2 dubbelpionnen. Ruud bleek juist voldoende activiteit te hebben om stand te houden en het leek er even op of hij zelfs nog ging winnen. Maar nee, gewoon remise dus (½-2½). lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.