Paul Keres 3 komt net tekort

Na de nipte 3.5-4.5 nederlaag bij ASV 2 moest Paul Keres 3 zich revancheren tegen de Regiohakkers, het beruchte syndicaat dat werd opgericht in een Leerdamse hakkenbar maar inmiddels zijn tentakels ver heeft uitgespreid, tot in Noorwegen toe. Geen makkelijke tegenstander. Gelukkig kent het derde ambitieuze lieden die er niet voor terugdeinzen om hun tegenstanders naar de keel te vliegen. Ikzelf ging voorop in de strijd door mijn scherpste variant tegen het Frans van stal te halen. Geheel volgens de moderne inzichten ontwikkelde ik mijn torens wel en mijn lopers niet, terwijl mijn h-pion als een dolleman vooruit stormde. Zwart deed vrolijk mee, maar maakte de eerste fout. In zo’n scherpe stelling kan dat meteen fataal zijn: ik offerde een kwaliteit, mijn pionnen kregen plotseling optimale steun van het loperpaar en zwart kwam er niet meer uit.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.