Amersfoort 1 – Caissa 2

In de 2e ronde speelden wij onze eerste thuiswestrijd. Een van de grote concurrenten stond op papier, Caissa 2. Vrijdagavond had ik mij voor deze speciale gelegenheid maar vast wat moed ingedronken bij een feestje waar ik toevalig was. Ik zat wat in mijn maag met het feit dat ik grote kans had ‘de london’ tegen te krijgen en daar ik attractief probeer te schaken en te genieten van het spel vind ik het verdomd lastig met zwart na d4,f4,h3,c3,e3 iets te bereiken wat het schaken zo leuk maakt..toevalligerwijs (dat dan weer wel) trof ik op dat feestje een schaker die met een leuk idee kwam en onder het genot van wat extra goudgeel vocht, kreeg ik er steeds meer zin in. Kortom nog een paar bier verder om het af te romen en voor je het weet is het half 3…hophop naar bed.

Zaterdagochtend dat verdomde ding om 8:45 uitgeschopt, onder de douche doorgerend, wat kleren aangedaan en de trein naar Amersfoort gepakt, alwaar ik om 10:35u netjes een willekeurige tent binnenging om met Dimitri te genieten van een overheerlijke high-tea. Ik moet zeggen na zo een ontbijt en 2 kannen witte chocolade thee voel je je toch wel weer het mannetje. Op de fiets naar de drietand, alwaar wij om 12:10u verschenen, het pand was net geopend !

Dimitri en ik ruim op tijd, als dat maar goed zou gaan. Bij binnenkomst een drankje besteld en op dat moment kwam de wedstrijdleider ook al binnen. Kort daarop gevolgd door de voor deze keer wat gehaaste en matig geklede schaker Lukas Boutens. Onze nieuwe aanwinst Jochem Aubel kwam ook mooi op tijd om wat kennis te maken met zijn teamgenoten, Matthew was op tijd, Peter oogde fris als altijd, Tonnon topfit na een frisse ochtendautorit en OGT, ja zelfs OGT kwam vroeg binnen 13:05. De tegenpartij stond in de file en kwam een kwartiertje later, even gewacht en iets voor half 2 konden we dan aan de slag.

De opstelling was een beetje verrassend van beide kanten uit.

Matthew Sadler – Ivo Timmermans op 1, zoals verwacht.

Tigran Spaan (bord 3) en Herre Trujillo waren vandaag 2 invallers bij Caissa, die daardoor iets verzwakt waren. De op rating andere betere spelers zaten op 4 en 5, Hugo van Hengel en Niek Narrings, tegenover respectievelijk Lukas Boutens en Dimitri van Leent. Ik had niet mijn london knakker maar trof een oude bekende in de vorm van Enrico Vroombout.

Zoals gezegd debuteerde Jochem voor Amersfoort, maar de wedstrij was nog niet koud begonnen of zijn tegenstander Hajo Jolles werd gebeld, nam op en was enigzins verbaasd om te horen dat Jochem achter hem aan kwam om te claimen, hij wist niet dat het aan laten staan van de mobiele telefoon een nul opleverd en was daarnaast enigzins verbaasd dat Jochem gebruik maakte van het recht het punt te claimen (is het een recht of een plicht?!), anyways niet het meest leuke punt maar wel 1-0 op de borden.

Ikzelf besloot wat malle dingen te doen en verloor heel snel van Enrico die het lekker uit kon maken 1-1

Peter Reedijk en OGT gingen er soepel (zetje of 20) doorheen waarna het 3-1 stond. Het zag er goed uit voor ons, Dimitri werd in een hele nette partij door Hugo van Hengel opgebracht, 3-2.

Lukas had misschien wel ergens remisekansjes maar pakte ze niet, oogde ook gewoon als een goede pot van Niek Narings. 3-3

Het spektakel van de dag kwam op naam van Ivo Timmermans en Matthew Sadler, een hele mooie scherp partij. Zij bijgevoegd de partij, ik waag me namelijk niet aan commentaar hierover, wel eens kunnen we zijn over het feit dat Ivo minimaal een halfje verdiende en onze GM dit keer met een stevig blauw oog lijkt te zijn weggekomen, waar voor respect 3,5-3,5. In de slotstelling (allebei stevige tijdnood) miste Ivo met 2 kwaliteiten achter een winst…

Het slotakkoord kwam van Rene Tonnon die in de deze stelling een mooie winst vond, met 2 overwinningen kunnen we nog gewoon omhoog blijven kijken.

Na de wedstrijd zijn we met zijn allen lekker naar de pizzeria geweest tegenover de speelzaal, een beetje makkelijk maar met 16man uit eten is niet zo makkelijk op zaterdagavond in een dorp als Amersfoort.

Feit was dat het gezellig was en toen ik net na twaalven weer voet in Tilburg zette om in mijn stamkroeg mijn vreugde nog eens kracht bij te zetten bleek half SJ1 met hetzelfde bezig te zijn…het was een mooi dagje

6 Reacties

 1. Avatar
  Richard Vedder 02 november 2011

  Nee toch? Ivo met twee kwaliteiten. Dat moet zwart zijn!

 2. Avatar
  MvanLeeuwen 02 november 2011

  Dg6+ Kh8

  Pxf8 Txf8 (…Dxg6 Pxg6+ +-)

  Dh5+ Kg7

  Dh7+ Kf6

  Dg6# ziet er geforceerd uit.

 3. Avatar
  Rob Schoorl 03 november 2011

  Helaas faalt deze variant op 4…Kxh7;)

  Met wat meer tijd op de klok was het koele 1.g5! wel gevonden door Timmermans.

  Daarna dreigt 2.Dg6+ Kh8 3.Pxf8 Txf8 4.Le6 (zonder g5 is Df4 nog mogelijk).

  Jammer!

 4. Avatar
  MvanLeeuwen 03 november 2011

  Dat verklaart ook waarom het op het bord de laatste tijd niet voortvarend gaat. Heel slecht rekenen…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.