Samenwerking met New in Chess

Deze samenwerking geven wij vorm bij onze boekverlotingen en we starten een nieuw initiatief om de uitslag van nationale en internationale toernooien en kampioenschappen te voorspellen.

1. Boekverlotingen

In onze boekverlotingen worden de nieuw te verschijnen boeken van NiC opgenomen. Het gaat hier om Nederlandse boeken of boeken van Nederlandse auteurs.

In ons programma voor 2012 hebben we voor de maand januari drie nieuwe boeken van NiC gepland ter verloting. Deze boeken worden ter beschikking gesteld door New in Chess. Per boek zullen drie exemplaren worden verloot.

Zwart op Wit

In onze wekelijkse schaakrubrieken uit de landelijke dagbladen is aan dit prachtige boek van Paul van der Sterren al aandacht besteed door Max Pam en Gert Ligterink. Ook in zijn nieuwe e-column op de Tata Chess-site besteedt Ligterink hier aandacht aan.

Gert Ligterink kopte boven zijn schaakrubriek van 5 november:

‘Een geweldig boek dat iedereen moet lezen’

Ook in het laatste nummer van Schaakmagazine is uitgebreid aandacht besteed aan dit boek.

Een uitgebreid verslag van Peter Doggers is te lezen op zijn website ChessVibes. Klik hier

Paul van der Sterren (Venlo, 1956) is schaakgrootmeester. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen, in 1985 en 1993. In 1993 kwalificeerde hij zich voor de Kandidatenmatches van het wereldkampioenschap waarin hij in de kwartfinale verloor van Gata Kamsky.

Van der Sterren is de auteur van de succesvolle serie De Wereld van de Schaakopening, nu in derde druk.

Vooruitlopend op onze verloting zullen we in een aantal artikelen uitgebreid terugkomen op dit boek en op de schrijver, Paul van der Sterren.

Wilt u meer te weten komen over dit boek klik dan hier.

De geest van het spel

Dit tweede boek, dat medio november zal verschijnen. gaat over het leven, denken en prestaties van een Nederlands icoon , Jan Timman.

Dit boek is geschreven door John Kuipers (1955). Hij is eindredacteur bij het ANP. Hij publiceerde gedichten, fictie en non-fictie, o.a. in ‘Pure Thrillers’ en ‘MATTEN’. Voor deze biografie voerde hij vele openhartige gesprekken met Jan Timman en tientallen personen in diens omgeving, en steunde hij op een enorm archief, opgebouwd in meer dan 30 jaar.

Wilt u meer te weten komen over de inhoud van dit boek klik dan hier.

The Art of the Endgame

Het derde boek betreft een interessant nieuw boek van Jan Timman dat alleen in de Engelse taal zal verschijnen. Timman heeft de afgelopen jaren veel nieuw materiaal gemaakt en verzameld van eindspelen en eindspelstudies.

Binnenkort verschijnt een voorpublicatie van zijn nieuwe boek (in het Nederlands) op onze site. Eind november zal zijn nieuwe boek verschijnen.

Wilt u meer te komen weten over de inhoud van dit boek klik dan hier.

2. (Inter)nationale toernooien en kampioenschappen

Wij starten een nieuw initiatief om de uitslag te voorspellen van (inter)nationale toernooien en kampioenschappen. Onder de winnaars verloten we drie exemplaren van nieuwe Engelse boeken van New in Chess.

We beginnen met het Cultural Village Schaaktoernooi dat van 21 t/m 30 november in Café de Zon te Wijk aan Zee wordt gehouden.

We verloten drie exemplaren van The Ragozin Complex, een gids voor wit en zwart. Dit boek is geschreven door Vladimir Barsky. Wilt u meer te weten komen over dit boek klik dan hier.

Daarna volgt de London Chess Classic 2011, die van 3 tot 12 december in London wordt gehouden. Vijf spelers uit de top zes van de wereld doen hieraan mee.

We verloten drie exemplaren van 1.d4 – Beat the Guerrillas! Een krachtig openingsrepertoire tegen vervelende gambieten en andere bijzondere openingen van zwart.

Wilt u meer te weten komen over dit boek klik dan hier.

Naast de aandacht die we aan de toernooien schenken komen we ook terug op de inhoud van deze nieuwe boeken.

Blijf onze site volgen voor nadere informatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.