Voorspel winnaar London Chess Classic 2011

Derde editie van de London Chess Classic

Van 3 – 12 december wordt de derde editie van de London Chess Classic gehouden. De nummers 1 t/m 4 van de wereldranglijst doen mee, de enigen met een rating van 2800 of hoger. De te kloppen man is Magnus Carlsen, de nummer 1 van de wereld met een rating van 2826, gevolgd door Anand (2811), Aronian (2802) en Kramnik (2800). De andere deelnemers zijn: Hikaru Nakamura (2758), Michael Adams (2734), Nigel Short (2698), Luke McShane (2671) en David Howell (2633).

Gary Kasparovs wraak?

Hikaru Nakamura hoopt dat hij hetzelfde mag meemaken als Magnus Carlsen. In 2009 won Carlsen de eerste editie en werd toen op afstand gecoached door Gary Kasparov. Nu is Gary de coach van Nakamura.

In 2009 adviseerde Kasparov aan Carlsen om tegen Kramnik met 1.c4 te openen. In de eerste ronde moesten ze al tegen elkaar en Carlsen had wit, speelde 1.c4 en won.

Kasparov hoopt dat hij met Nakamura een zelfde kunstje kan uithalen tegen Kramnik en hij daarmee indirect wraak kan nemen op zijn twee verliespartijen tegen Kramnik nu alweer 11 jaar geleden.

Voorspel de winnaar en win een schaakboek

Iedereen kan meedoen aan de voorspelling van de winnaar van deze London Chess Classic 2011. Onder de goede voorspellingen worden drie exemplaren verloot van het nieuwe boek The Ragozin Complex ter beschikking gesteld door New in Chess. De auteur van dit boek is Vladimir Barsky.

We komen de komende weken nog terug op dit boek, maar als u jullie meer willen weten klik dan hier.

Mail uw voorspelling van de winnaar, met opgave van het aantal behaalde punten , naar

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.