Eerste team walst over Kennemer Combinatie 2 heen

In de eerste klasse KNSB heeft het eerste team de (gedeelde) koppositie veroverd met een klinkende 8-2 overwinning in Haarlem op de Kennemer Combinatie 2.

Na ruim 2 uur spelen stond geen enkele Purmerender minder, maar was het zeker niet duidelijk dat er een monsterscore aan zou komen. Op bord 8 opende Lucas met zwart de score met een remise, teamleider Peter vd Brink adviseerde het remise-aanbod te accepteren omdat er nog weinig duidelijk was qua stellingen en een halfje met zwart altijd goed is.

In het vierde speeluur toonde het eerste team hoe sterk het eigenlijk is. Op bord 3 wist Yong Hoon subtiel zijn tegenstander fraai van het bord te duwen met een mooie matcombinatie tot slot. Enrico scoorde vervolgens op bord 7 het tweede volle punt na eerst zijn tegenstander volledig weg te spelen maar op het eind bijna zelf nog mat ging..

Op bord vijf won Ronald na een rustige laveerpartij, pas in tijdnood kwam de vlam in de pan en bleef Ronald koel en pakte het volle punt.

Pieter, met zwart op bord 6, kreeg een enorme aanval over zich heen maar bleef koel, accepteerde het stukoffer en wist uiteindelijk de aanval te weerstaan en het extra materiaal over te houden.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.