Het kleine Meppel verslaat het grote Amsterdam!

Ja, David(s) versloeg Goliath op zaterdag 26 november 2011, noteer maar op uw kalender, want deze dag is natuurlijk onmiddellijk historisch! Excelsior wint soms van Feyenoord en Cambuur eens in de eeuw van Heerenveen, maar zo schrijvende, doe ik Meppel te kort. De zege op VAS ( oud landskampioen ) was echt verdiend en het begon met de tactische opstelling van Roel. “Een beetje husselen met de opstelling kan geen kwaad”, sprak Roel, want volgens Roel doet VAS dat ook wel eens. Opzet was een offer aan bord 1 om zo kansen te creëren op de lagere borden, met name bij Rienk en Fokke. Alles liep echter anders! Bart was zo vereerd om aan bord 1 te zitten, dat hij daar waarschijnlijk niet meer weg wil, want hij won ( met zwart!) gewoon heel verdiend tegen een speler, die 160 punten hoger staat op de wereldranglijst. Bart scoorde op dat moment 4-2, want er was al het nodige gebeurd op de andere borden!

Roel zette de toon door een sublieme overwinning op de levende legende Lex Jongsma, de man die met zijn jarenlange schriftelijke commentaar in de Telegraaf en zijn “live”-commentaar bij toernooien als Hoogeveen en Hoogovens ( tegenwoordig Tatasteel ) nog steeds een wandelende reclame is voor de denksport schaken. Lex zag een prachtig matnet over het hoofd. De koning zelf deed bij dit mat de beslissende zet! Ineens won ook Richard Berendsen, vanuit het niets en toen was het gewoon 2-0! Het massaal opgekomen publiek rook bloed en beneden in de bar werden zelfs al biertjes besteld in plaats van kopjes koffie. “Je moet de huid van de beer niet verkopen, voordat hij geschoten is”, sprak onze onvolprezen penningmeester Willem Wijnstok waarschuwend en zijn woorden bleven enige tijd in de lucht hangen, want Amsterdam rechtte de rug en aan de borden 6 en 7 werd genadeloos toegeslagen. Tot verdriet van vader Pauptit verloren zijn beide zonen helaas. Gerhard klaagde na afloop over gemiste kansen in het Evansgambiet, maar hij en Alwin konden nu eens niets betekenen voor ons eerste team, 2-2.

Hier komen de clubgenoten niet voor bedacht Bart Davids aan het topbord en hij, het beest van Beilen, kegelde zijn tegenstander van het bord, 3-2. “We gaan toch niet winnen?”, was ineens beneden bij de bar de vraag. Teamleider Sibbele was zeker van dit idee en bestelde zijn eerste biertje van de lange rij die zou volgen. Roel was nog enkele keren in paniek, maar hij kon niet echt goed de stellingen op de borden beoordelen, wat waarschijnlijk kwam door een wolk van verliefdheid! Dit wetende mag het achteraf wel een wonder heten, dat hij gewoon won van Lex Jongsma!Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.