Etienne Goudriaan winnaar Winners Only event.

Afgelopen dinsdag speelden de winnaars van de voorgaande 10 weken samen met Loek van Wely, Nederlands internetkampioen 2011, het slotfeestje van 3+3 weekly. Dat bracht een sterk veld op de been met 6 spelers met 2300+ en 12 spelers met 2100+.

Etienne Goudriaan – Time to Pretend – was van al dat geweld in het geheel niet onder de indruk en won het toernooi met 6-7. Etienne stond remises toe aan IM Linkmus en Julian van Overdam. Julian van Overdam werd samen met Loek gedeeld tweede, met 5-7. Julian liet zich de eerste ronde door broer Jan, het kaas van het brood eten. Tevens speelde hij remise tegen Axel Harutyunyan en Etienne G. De rest werd gewonnen.

Jan van Overdam presteerde ook boven verwachting, verloor alleen van Kingloek en eindigde met Axel op de gedeelde 4e plaats. Loek van Wely had zijn dag niet, verslikte zich in The Belgian, en Twan Burg,mouseslip, maar had bv. wel de mentale hardheid om met een stuk minder van de toch uitstekend spelende Jos Kuijpers te winnen.

Stefan Colijn startte als een raket met 3-3maar kon daaraan geen vervolg geven.

Onze Belgische vrienden Axel Harutyunyan en Tanguy Ringoir speelden weer een rol van betekenis.The Belgian gedeeld 4e en IM Linkmus, stelde een tikkeltje teleur, met een gedeelde 6e plaats.

De deelname van de organiserende verenigingen Charlois Europoort en de Pion bleek dit jaar teleurstellend. Hierdoor staat het voortbestaan van 3+3 weekly op losse schroeven. Zonder vers bloed ( medeorganisator ) geen toernooi in 2012.

Tenslotte nog een mooi fragment uit de partij tussen Loek v Wely en Axel Harutyunyan. Loek mistte # in 9. In stevige tijdnood kan dat gebeuren.

Loek speelde hier Tg1 – Dd5:+ ; Kh2-Lf4+ waarmee het witte voordeel verdwenen was.

Fraai was : Pe7+ Kh8 ; e6+ Lg7 ; Lg7: Kg7: ; Tg1+ Kf6 ;

Tbe1 Ke7: ; Tg7+ Kd6 ; Dh2 Kd5: ; De5: Kc6 ; Dc5 #

Hans van Calmthout – Ook dat nog –

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.