3F: Onbedreigde zege van Krimpen 1: DSC4-Krimpen 2,5-5,5

De uitwedstrijd tegen het 4e team van DSC uit Delft was een “makkie”. Het is een 5½-2½ overwinning geworden, 5 remises, 3 overwinningen en geen nederlaag. Er had zelfs meer in gezeten, want in 4 van de 5 remise partijen had de Krimpenaar het voordeel. Alleen onze voorzitter spelend aan bord 1 stond even duidelijk minder. Hij wist het tij te keren en maakte een verdienstelijke remise tegen de sterkste Delftenaar.

Hans van Nieuwenhuizen aan bord 1 (??) hoor ik de lezer denken…..Jawel de teamleider had besloten Hans te prikkelen om zijn Tsjechische vorm eens te etaleren aan het eerste bord. Dat werd dus een succesvolle remise.

Harold van Dijk speelde aan bord 2 met zwart een scherpe opzet en kwam goed te staan. Een verkeerde inschatting zorgde voor een moeilijke stand, maar zijn tegenstander zag een remise kans door zetherhaling af te dwingen. Harold moest hierop op ingaan; ons kanon staat nog niet op scherp dit seizoen.

Aan bord 3 speelde Peter Glissenaar tegen de enige dame in het team. Met een rating van 2065 was deze dame niet te onderschatten. In een Siciliaan wist Peter een pion te veroveren en wat later volgde een tweede pion. De dame bleek geen katje wat je zonder handschoenen moest aan pakken, want ze ontwikkelde gevaarlijk tegenspel. Met een aantal nauwkeurige zetten kwam een gewonnen eindspel voor Peter op het bord, waarna de partij abrupt eindigde met een matwending. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.