De generatie van 68

Wat gebeurde er in 1968? Veel, zeer veel. In Praag was het even lente; Stakingen en studentenbetogingen zetten Parijs in brand; Martin Luther King en Robert Kennedy werden vermoord; In Vietnam richtten Amerikaanse troepen in My Lai een bloedbad aan; Jan Janssen won de Tour de France; Stanley Kubrick bracht ‘2001: A space odyssey’ uit; Mabel Wisse Smit zag voor het eerst het daglicht; Syd Barrett werd uit Pink Floyd gezet; De Rolling Stones intrigeerden met ‘Sympathy for the devil’; In Lugano, Zwitserland, won het team van de USSR bestaande uit Tigran Petrosian, Boris Spassky, Viktor Korchnoi, Efim Geller, Lev Polugaevsky en Vassily Smyslov zonder ook maar één partij te verliezen de 18de schaakolympiade; etc..lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.