Belangrijke overwinning Caïssa 1 (Klasse 1B)

Afgelopen zaterdag ontving Caissa 1 het vorig jaar gepromoveerde Charlois Europoort uit Rotterdam. Van een promovendus zou je het niet snel verwachten, maar Charlois is de ELO-favoriet van onze klasse. Het team bestaat uit een aantal zeer sterke jeugdspelers, aangevuld met o.a. een aantal buitenlandse IM’s en GM Erik van den Doel. Hoewel ze niet in de sterkste opstelling aantraden, waren ze met een gemiddelde rating van ruim 2300 nog steeds ruimschoots sterker dan wij. Zowel Caissa als Charlois hebben al diverse punten gemorst dit seizoen en staan gedeeld derde. Voor beide teams gold dan ook dat er gewonnen moest worden om nog een klein rolletje te kunnen spelen in de strijd om het kampioenschap.

Op bord 1 speelde Paul tegen de enige grootmeester van Charlois, Erik van den Doel. Het enige wat ik hiervan gezien heb is dat na een uur spelen de Panov variant van de Caro-Kann op het bord stond. Geen idee wat er verder is gebeurd, het is in ieder geval remise geworden.

Arno, die dit seizoen goed is begonnen met 2 overwinningen en 2 remises liep tegen zijn eerste nul aan. Ook hij had, met zetverwisselingen, een Panov-achtige stelling op het bord gekregen. Arno behandelde de stelling dan ook in een typische Panov stijl: Veel agressieve zetten richting de zwarte koning en hopen dat het ergens mat gaat. Misschien was het allemaal wel iets te agressief, zijn Armeense tegenstander liet zich niet gek maken en verdedigde erg koel, waarna Arno kon opgeven.

Rob speelde tegen een Belgische IM. Rob bleek veel beter op de hoogte van de theorie, kreeg vrij snel een goede stelling en wist die overtuigend naar winst te voeren. Een prima prestatie van Rob.

Hans speelde tegen een van de jeugdtalenten van Charlois, de 15-jarige Roger Meng. Hoewel Hans zeer recent goede ervaringen heeft opgedaan met het verslaan van jeugdtalentjes (3-1 winst in een match tegen een 12-jarig talentje) lukte het tegen Meng niet. Wat er mis is gegaan weet ik niet, maar Hans verloor in ieder geval.

Gertjan was als een van de eersten klaar, met remise. Ik heb daar helemaal niets van gezien. Het enige wat ik hierover weet, voor wat het waard is, is dat hij in een Pirc schijnt te zijn gelokt, daar waar hij graag een Modern wilde spelen.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.