PHILIDOR II NOG STEEDS OP KOERS (Klasse 3B)

Het was de bedoeling om een ruime overwinning te behalen tegen het team met de laagste gemiddelde rating in onze klasse om zodoende qua bordpunten in te lopen op Groningen 2. Als Philidor 2 nog vier keer wint, zijn de bordpunten niet van belang – dan zijn wij gewoon kampioen –, maar als wij onderweg nog ergens een matchpunt laten liggen, kunnen bordpunten wel van belang zijn. Daarom was de 5-3 overwinning aan de magere kant. Wij zijn nog wel iets ingelopen, omdat koploper Groningen 2 slechts met 4,5-3,5 wist te winnen, maar de overwinning had toch wel wat hoger mogen uitvallen.

De tegenstand van de Winterwijkers was feller dan verwacht. Bovendien hadden zij nog de pech dat hun tweedebordspeler door autopech niet op tijd in de speelzaal kon verschijnen. Sterker, hij kwam helemaal niet opdagen. Er was nog even discussie of autopech reden was om de partij over te kunnen spelen, maar de wedstrijdleider wilde daar niets van weten. Na afloop werd dan ook geen protest ingediend. In de loop van de middag werd duidelijk dat het geen monsteroverwinning zou worden. Er ging teveel mis. Natuurlijk aan bord 8, waar ondergetekende deze keer zelfs aan een voorsprong van twee pionnen niet genoeg had en als eerste zijn koning kon omleggen. Tijdens de analyse kwamen Jan en zijn tegenstander ook in de analyseruimte. De schrik sloeg mij om het hart toen bleek dat hij eveneens had verloren. Hij had met zwart weinig weten te bereiken. Sterker nog, hij kwam iets slechter te staan. Zijn remise-aanbod werd dan ook afgeslagen. Terecht, want even later sloeg de witte aanval door. 2-1 achter, wie had dat kunnen denken?Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.