Dinsdag: wereldtoppers bij simultaan

Dinsdag 31 januari vindt de simultaan plaats met Giri, Karjakin en Tiviakov in het Stadhuis van Den Haag. Om 16.30 uur is de opening en om 17.00 uur beginnen de partijen. De simultaan wordt gesteamd via de website www.ambru-dd.nl (borden + live videobeelden). Er zijn nog enkele plekjes open, en bezoekers zijn van harte welkom!

De Russische ambassade, de gemeente Den Haag en schaakclub DD organiseren op dinsdag 31 januari een schaaksimultaan in het stadhuis van Den Haag. Honderdtwintig schakers mogen het opnemen tegen de wereldtoppers Anish Giri, Sergey Tiviakov en Sergei Karjakin. Iedereen kan zich opgeven voor de simultaan (in tegenstelling tot eerdere berichten) via dit formulier, mits de rating lager is dan 2200.

Er zijn 85 vrije plaatsen en aanmelden is mogelijk is de website www.ambru-dd.nl. Elke grootmeester zal veertig tegenstanders krijgen. Het is bij aanmelding niet mogelijk om een voorkeur-tegenstander aan te geven. Deelname is gratis en de deelnemerslijst zal online worden bijgehouden.

Deelnemers dienen om 16.30 uur aanwezig te zijn in het stadhuis van Den Haag. De ingang is aan de achterzijde van het stadhuis, het restaurant in het stadhuis is tot 19.00 uur geopend.

Het evenement zal om 16.30 uur worden geopend door de Burgemeester Jozias van Aartsen en Mr. Roman Kolodkin, ambassadeur van Rusland in Nederland. De simultaan zal om 17.00 uur beginnen en is ook live te volgen via internet. Na afloop van de simultaan zal er een drankje en hapje worden aangeboden aan deelnemers en toeschouwers.

Het evenement wordt georganiseerd ter promotie van het schaken in Den Haag en ter introductie op het Rusland-Nederlandjaar 2013. Alle drie de simultaangevers hebben een link met Rusland: Tiviakov (2677) en Giri (2714) zijn in Rusland geboren en Karjakin (2769) heeft een Russisch paspoort. Ze spelen momenteel in Wijk aan Zee mee met het Tata Steel Chess Tournament.

Het simultaanevenement is live te volgen via de website. Niet alleen zijn er 12 partijen rechtstreeks te volgen, ook zijn er camerabeelden, commentaar en interviews vanuit het stadhuis. De techniek zal in handen zijn van Lennart Ootes en Robert Oosting, en de sfeerbeelden komen van Tex de Wit en Hicham Boulahfa. Toeschouwers zijn uiteraard ook van harte welkom in het stadhuis van Den Haag.

Contactpersoon van de simultaan is:

Dimitri Karagantcheff van schaakclub DD.

E-mail:

Telefoon: 06-23626310

website: www.ambru-dd.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.