A1 duidelijk te sterk voor de SOPPERS (1A)

Het team van SOPSWEPS’29 voor aanvang van de wedstrijd (foto: Ab Scheel)

Wanneer er diverse spelers in geel/blauw gestreepte jasjes, voorzien van namen en/of rugnummers gesignaleerd worden, dan weten de kenners dat er tegen SOPSWEPS’29 (in de wandelgangen ook wel de SOPPERS) gespeeld zal worden. Dat is doorgaans een evenement dat wordt opgeluisterd met diverse fans van de bezoekers – vrijwel zeker de enige club die in de statuten heeft staan dat er slechts één team mag zijn – immers men gaat Samen Op Pad om een potje schaak te spelen. Al diegenen die niet zijn opgesteld komen dus mee als toeschouwers, hetgeen de sfeer zeker ten goede komt.

De wedstrijd begon met de meest bizarre partij van de dag. Als Joran Donkers ooit over 50 jaar nog eens zijn schaakmemoires te boek stelt dan zal deze partij beslist figureren. Beide heren begonnen kalmpjes met een Caro-Kann. Allemaal theorie, zo dachten beiden, totdat Joran even een zetje verwisselde. Zwart kon acuut een stuk winnen, had echter niets in de gaten en speelde gewoon een rustig opbouwzetje waarna alles weer normaal was. Een kwartiertje later verwisselde zwart echter op zijn beurt twee zetten. Joran was nu wel bij de les en won een stuk. Einde oefening, zou je denken. Er werd echter rustig doorgespeeld en nog wel in hoog tempo ook, zodat er na amper een uur spelen al meer dan 30 zetten gedaan waren. Maar het meest bizarre fragment moest nog komen.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.