DOETINCHEM GEEFT WINST WEG (3B)

Ik houd het bij een kort verslag. Ik heb er namelijk geen zin meer in. Wie zou dat trouwens wel hebben bij het aanschouwen (en aanrichten) van zo veel ellende? En dan is het ook nog zo dat ik zelf hoge ogen gooi voor het winnen van de ‘sukkel-van-de-maand-trofee’. Zo vergaat je behalve de lol in het schaken ook het genoegen en natuurlijk de legitimering om slechte prestaties van teamgenoten op de korrel te nemen.

Wie deden het bij ons wel goed? In de eerste plaats mag Henny genoemd worden. Ooit de schlemiel van het team, nu trotse topscorer met 5 uit 6. Hij had in Zahid Dzaferspahic een lastige tegenstander, in de zin dat die bijna alles a tempo speelde en alleen zetten deed met de bedoeling zich in te graven. Henny bleef geduldig, groepeerde zijn stukken goed en sloopte de zwarte bunker vakkundig. In straal verloren stelling bleef zwart nog lang doormodderen. Toen het echt volledig opgaverijp was beging Zahid de onhoffelijkheid om zo’n drie kwartier niet meer achter het bord plaats te nemen. Teamleider Siegbert de Jong wist hem gelukkig te bewegen om het op te geven en zo kwam alles nog goed.

Een tweede eervolle vermelding gaat (als zo vaak) naar Kees. Ik heb op deze plaats al veel vaker de heldendaden van onze grote roerganger bezongen. Ook nu is daar alle reden toe: mooie drukstelling, resulterend in kwaliteitswinst en daarna technisch goed afgewikkeld.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.