Philidor – PION: 3½-4½ (2C)

Philidor heeft gisteren in de zesde ronde de belangrijke wedstrijd thuis tegen PION uit Groesbeek met 3,5 tegen 4,5 verloren. De kleinst mogelijke nederlaag, maar daarom extra zuur, omdat er duidelijk meer in had gezeten (PION betekent Punten Is Ons Nevendoel, maar dat bleek misleidend!). Winst was er voor kopman en topscorer Nico Kuijf en invaller Stef van der Zon, remises voor Herman van Halderen, Thijs Roorda en Piet Bakker. Guido Bakker, Arres Oudshoorn en Willem van Briemen verloren.

Aan vrijwel alle borden was er vanaf het begin af aan scherpe strijd. Arres Oudshoorn kreeg al vroeg te maken met een paardoffer van zijn tegenstander om zijn koningsstelling uit elkaar te slaan. Analyses moeten nog aantonen of het offer correct was maar zoals Arres het deed kreeg hij te maken met een onstuitbare aanval. Piet Bakker kreeg een remise aanbod van zijn zwaar hoestende tegenstander. Na lang nadenken accepteerde hij het. Stef van der Zon combineerde er lustig op los. Hij offerde een toren voor een loper en een pion en vervolgens wikkelde hij in volle vaart af naar een simpel gewonnen eindspel. Thijs Roorda offerde een pion, maar wist die later terug te winnen met een aanval. Zijn tegenstander slaagde er echter in om af te wikkelen naar een eindspel met ongelijke lopers, dat potremise was.Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.