32ste schaaktoernooi om het kampioenschap van de Alblasserwaard

Toernooiwinnaar Jan Jaap Janse (2011)

Dit jaar vindt voor de tweeëndertigste keer het populaire schaaktoernooi om het kampioenschap van "De Alblasserwaard" plaats. Schaakvereniging Sliedrecht neemt voor de vijfentwintigste keer de organisatie voor haar rekening, met Jerry van Rekom voor de 25ste en laatste keer als toernooidirecteur. Met wederom medewerking van de sponsors "De Groot Schagen b.v." en "Etos Koppelaar B.V." zullen schakers en schaaksters weer kunnen strijden om de zo fel begeerde titel van kampioen van de Alblasserwaard. Omdat het een jubileumeditie betreft wordt en omdat er afscheid wordt genomen van Jerry van Rekom als toernooidirecteur gaat het een speciale editie worden met extra prijzen, huldigingen en hopelijk heel veel deelnemers.

Dit jaar vindt het toernooi plaats op 24 maart a.s., met als aanvangstijd 9.45 uur. Het seniorentoernooi heeft opnieuw plaats in de bovenzaal van bar “de Huifkar” aan de Kerkbuurt 138 te Sliedrecht. De jeugd speelt in De Henri Dunantschool, Kerkstraat 15, op een steenworp afstand van De Huifkar.

Het toernooi zal dus bestaan uit een senioren- en een junioren (t/m 16 jaar)-toernooi. De senioren werken in groepen van acht spelers een halve competitie af, waarbij de bedenktijd 20 minuten per persoon per partij zal bedragen. De senioren zullen naar sterkte worden ingedeeld, waarbij voor huisschakers een aparte groep zal worden gevormd.

De Alblasserwaardse jeugd (t/m 16 jaar) speelt minimaal 7 ronden, waarbij de bedenktijd afhankelijk is van het aantal deelnemers. De jeugd zal worden ingedeeld in minstens 2 groepen.

Het inschrijfgeld bedraagt voor spelers van het seniorentoernooi € 7,50 en voor jeugdspelers € 5,00.

Belangstellenden, clubschakers en huisschakers kunnen zich telefonisch aanmelden bij Jerry van Rekom, tel. 0184 – 411212, of bij Mark van Hulst, tel. 06-42943348, of per e-mail op adres en wel tot uiterlijk 22 maart a.s., daarbij de speelsterkte vermeldend. Voor eventuele vragen kan men ook bij bovengenoemde personen terecht of op de site www.schakendsliedrecht.nl.

W. Boer, voorzitter Schaakvereniging Sliedrecht

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.