Klim-Op maakt favorietenrol waar in categorie D van Jeugdclubkampioenschap

V.l.n.r.: Vincent Martens, Joost Jan Pannebakker, Lucas Nguyen, Kevin Nguyen en meester Jan Sijbesma!

Ook dit jaar organiseerde de Goudse schaakclub Messemaker het Jeugdclubkampioenschap (JCK) van de RSB. Dit toernooi is mede bedoeld als kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Jeugdclubkampioenschappen die later dit jaar worden gespeeld. Op de eerste dag van het JCK stonden op het programma de eerste vier ronden voor categorie C (13-14 jaar) en alle zeven ronden voor categorie D (11-12 jaar). Voor die laatste categorie kon dus aan het eind van de dag meteen de prijsuitreiking plaatsvinden, categorie C heeft nog een tweede speeldag op 31 maart, tezamen met categorie E (t/m 10 jaar).

De afgelopen jaren wist Klim-Op in de JCK’s de meeste van de titels binnen te halen. Daarom was in categorie D Klim-Op ook dit jaar huizenhoog favoriet, mede gezien hun hoge gemiddelde teamrating (1260). Die favorietenriol maakte Klim-Op volop waar: het team won alle wedstrijden met ruime cijfers en stond uiteindelijk slechts één bordpunt af (een score van 27 uit 28). Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.