LSG 3 – RSR Ivoren Toren 24½ – 3½ (3E)

Het venijn zit in de staart(borden).

Het had deze keer heel wat voeten in de aarde om een team te formeren. Mark en Wilbert konden alletwee niet spelen, waardoor we een invaller nodig hadden. Alle andere verloven waren dus ingetrokken, zodat rustig wonden likken na de vorige ronde er niet bij was. Gelukkig konden in LSG 4 alle negen spelers wel, waardoor teamleider Wim beschikbaar was om bij ons in te vallen. Marcel merkte nog op je ook niet elke dag ziet dat in één team maar liefst drie teamleiders zaten, te weten Folkert-Jan van LSG 1, Wim van LSG 4 en ikzelf van dit team.

Nou, ik ging vanochtend van huis weg. Echtgenoot Geralt overwoog nog een beetje om te komen kijken, maar verwachtte eigenlijk gewoon thuis te blijven. Is goed, tot ergens vanavond.

Aangekomen in het denksportcentrum bleek wedstrijdleider Vincent er nog niet te zijn. En als er iemand betrouwbaar is, is het toch Vincent wel. Een telefoontje van de wedstrijdleider extern leerde dat Vincent zich per mail had afgemeld, maar dat die mail niet was doorgekomen. Lichtelijke paniek dus, omdat Vincent team drie tot en met vijf had moeten leiden, en waar haal je zo snel een vervanger vandaan. De wedstrijdleiders van LSG 1 en 2 konden wel even waarnemen, maar er moest wel een andere oplossing worden bedacht. De inderhaast opgebelde Chris bleek ook niet te kunnen, en de meeste andere gediplomeerde LSG’ers speelden zelf mee. Met uitzondering van… Geralt. Na toestemming van de wedstrijdleider van LSG 1 (aan wie moet je in zo’n geval toestemming vragen?), had ik tijdens de partij in de barruimte opeens mijn man aan de telefoon. Die de telefoon gerust durfde op te nemen omdat het te laat was om nog te kunnen invallen, maar die duidelijk geen rekening had gehouden met een wedstrijdleiderschap. Dat was even pech zeg.

Meestal hoeft een wedstrijdleider niet in te grijpen, dat is in dit seizoen voor ons team geen een keer gebeurd, maar toch kreeg ik spontaan visioenen van een incident aan mijn bord waarbij Geralt, om absoluut geen schijn van partijdigheid te wekken, de tegenstander gelijk moest geven, waarna wij een gezellig protest tegen Geralt konden gaan aanspannen. Eelco had Geralt uit voorzorg al een slaapplaats aangeboden, maar gelukkig was er met onze sympathieke tegenstanders geen vuiltje aan de lucht. We speelden tegen RSR Ivoren Toren 2. Een team dat qua gemiddelde rating ongeveer gelijkwaardig is aan het onze. Het is dringen in de middenmoot en zij stonden net aan boven ons met evenveel matchpunten en één bordpunt meer. We hadden bedacht dat het bijzonder handig zou zijn als we deze wedstrijd zouden winnen, en dit blijkt achteraf ook wel nu wij derde staan (met minieme voorsprong op nummer vier) en onze tegenstanders van vandaag zesde.Lees verder…

2 Reacties

  1. Avatar
    FlatlandR 11 maart 2012

    De link (met #r5) verwijst naar het wedstrijdverslag van de vijfde ronde. Oftewel, even omhoog scrollen.

    Dit is de directe link.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.