Afscheid van een droom…

Zo dichtbij en toch zo ver weg. In de confrontatie met de directe concurrent vervloog onze droom van een landstitel. De Limburgers (en de Duitsers, Russen en Oezbeek) van Voerendaal waren op de beslissende momenten slagvaardiger. Het harde verdict: 6-4.

‘De wedstrijd is jammer verlopen voor ons, maar wel terecht gewonnen door Voerendaal. Zij pakten de kansen die ze kregen en gaven weinig weg.’ Robin Swinkels verwoordt hiermee kernachtig waarom het ons niet is gelukt. Bij de start van het seizoen heeft hij duidelijk de ambities uitgesproken: ‘Een podiumplaats is natuurlijk mogelijk. Maar naar mijn mening telt alleen de eerste plaats. Aangezien er geen superdominant team meer is, is dat met de versterkingen zeker haalbaar. Kritiek daarvoor lijken me de wedstrijden tegen HMC en Voerendaal.’ En juist deze matches hebben wij verloren.

Puzzelen vooraf

Het ligt niet aan de voorbereiding op de wedstrijd die in Klimmen plaatsvindt. Die is meer dan gedegen. Laten we bij het begin beginnen. Tom Bus, teamleider van Voerendaal, verzoekt om enkele partijen vooruit te spelen omdat de Limburgers drie spelers missen. Enig puzzelen leert dat Christian Braun, Felix Levin en Thomas Trella vanwege toernooiverplichtingen ontbreken. Wij wijzen het verzoek van Bus beleefd edoch resoluut af. Zo leuk is het niet om met een incompleet team de kampioenswedstrijd te spelen. We hebben ook onze eigen problemen: David Smerdon (bruiloft van zus in Australië), Lars Stark (toernooi) en Thomas Willemze (half jaar in het Caribische gebied) zijn afwezig. Maar dat kan Bus natuurlijk niet weten.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.