Open jeugdschaaktraining Schaakmind 15 april Apeldoorn

Schaakcircus presenteert jeugdtraining SchaakMind

Het Schaakcircus presenteert zondag 15 april in Denksportcentrum Apeldoorn jeugdschaaktraining SchaakMind en een programma voor ouders en trainers. De training SchaakMind is een combinatie van beter leren schaken en trainen van mentale vaardigheden als zelfvertrouwen, creativiteit, concentratie en effectief studeren.

De training SchaakMind staat open voor 24 deelnemers van circa tien tot vijftien jaar. De ondergrens is ongeveer Stap 3. Bij werkvormen koppelen we deelnemers van dezelfde leeftijd en schaakniveau aan elkaar. Trainers zijn Anne-Marie Benschop en Karel van Delft.

De training duurt van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in Denksportcentrum Apeldoorn, Dubbelbeek 24, Apeldoorn.

Het programma van de training SchaakMind bestaat onder meer uit spelen en analyseren van een partij, inzicht krijgen in mentale vaardigheden alsook uitleg over optimale zelfstudie.

Alle werkvormen bestaan uit een schaakoefening met mentale aspecten, waarna we ervaringen en inzichten bespreken. Elk onderdeel leidt tot praktische tips voor wedstrijden en trainingen.

Deelnemers krijgen nadien documentatie en een verslag (teksten, foto’s, video’s).

De training kost 39 euro per deelnemer. Aanmelden gebeurt vooraf via een email aan Anne-Marie Benschop, . Na inschrijving volgt een bevestiging met factuur.

Voor ouders en trainers is er zondag 15 april parallel een programma van 11.15 tot 12.45 uur. Dit bestaat uit uitleg over de SchaakMind training, een lezing over de rol van schaakouders alsook uitleg over de techniek van de ‘focus driehoek’. Deelname kost 10 euro. Aanmelden gebeurt vooraf via een email aan Anne-Marie Benschop, info@your-self.nl. Na inschrijving volgt een bevestiging met factuur.

Het Schaakcircus is een samenwerkingsverband van Anne-Marie Benschop en Karel van Delft. Schaakcircus is een beeldspraak die verwijst naar verwondering en een sterke, lenige schaakgeest.

Anne-Marie is mental coach en voormalig Nederlands dameskampioen schaken. Ze geeft groepstrainingen en coacht individueel schakers vanaf 16 jaar. Ook geeft ze workshops bij verenigingen. Haar site is www.your-self.nl.

Karel van Delft is psycholoog, schaakleraar op Leonardoscholen en journalist. Hij is co-auteur van het boek ‘Schaaktalent ontwikkelen’ en auteur van het artikel ‘Het zeventiende schaakstuk’ (zie het februarinummer van SchaakMagazine en www.maxeuwe.nl). Zijn site is www.schaaktalent.nl.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.