Derde verlies op rij voor SV Doetinchem (3B)

Voor de derde achtereenvolgende maal heeft SV Doetinchem verloren. Vijf remises en drie nederlagen waren het trieste resultaat. Nu moet gezegd dat Hardenberg een zeer sterk team heeft, dat vreemd genoeg geen rol speelt in de strijd om het kampioenschap. Bovendien was de tegenstander in de sterkste opstelling opgekomen, terwijl wij het moesten stellen zonder Marino Küper en ondergetekende die zichzelf een paar dagen geleden had uitgeschakeld door een onbedoelde kopstoot. Voor straf mocht ik voor wedstrijdleider spelen.

Henk moest drie kwartier wachten eer zijn tegenstander verscheen. Geen hogere psychologie van Ludger Höllman, maar gewoon op dwaalwegen geraakt in de Achterhoek. Misschien vanwege de tijdsachterstand gebruikte hij de voorzet om zo snel mogelijk remise te maken door herhaling van zetten.

In de partij tussen Theo Goossen en Caroline Slingerland gebeurde ook weinig opwindends: remise.

Invaller Thomas Bijl kwam wat minder uit de opening, maar speelde frank en vrij en stond na dameruil zeker niet slechter. Winst was echter eveneens een illusie: remise.

Onze andere invaller, Bert Lenderink, beleeft een beroerd seizoen. Nu ging het lange tijd goed en eigenlijk wel zeer goed tegen zijn veel hoger gerate tegenstander Richard Hendriks. In opkomende tijdnood echter raakte hij de draad (en pionnen) kwijt met een nederlaag als gevolg.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.