Ondanks nederlaag toch veilig

De verdiende nederlaag tegen HMC was dit keer wat makkelijker verteerbaar, omdat door de andere uitslagen handhaving in de meesterklasse verzekerd is. Alleen een 10-0 nederlaag tegen kersverse landskampioen Voerendaal in de laatste ronde in combinatie met een 10-0 overwinning van BSG kan nog roet in het eten gooien. Dat scenario is niet erg waarschijnlijk.

Dan de wedstrijd.

In verband met het EK in Plovdiv was er één partij vooruit gespeeld: Fridman – Ernst 1/2-1/2. In het verre eindspel was er één moment waarop Sipke aantoonbaar verloren stond, maar dat moet je tijdens een lange partij allemaal wel achter het bord zien vinden. Toch werd daardoor de remise door ons wel als een meevaller beschouwd. Een goed voorteken?

Niet echt, want op de wedstrijddag heeft een gelijkspel, laat staan een overwinning er niet ingezeten. Dat komt voor een belangrijk deel omdat de witspelers dit keer geen potten konden breken. Er viel voor ons geen enkele wit-overwinning te vieren en dan wordt het een lastige zaak. De eerste uitslag van de dag was echter een meevaller. Erik Hoeksema won van David Miedema. Of Miedema verloor van zichzelf. Erik zette zijn stukken in de opening wat vreemd neer en Miedema ging er doorheen als een mes door de boter. "Normaal had ik al lang opgegeven, maar dit was een teamwedstrijd", aldus Erik. Zo ziet een teamleider het graag! Met opgeven heeft nog nooit iemand gewonnen! Zijn volhardendheid werd beloond toen Miedema het pleit op tijd wilde beslechten en zich verkeek op het notatieformulier. De formulieren van Groningen gaan tot 50 zetten, waar Miedema er 40 verwachtte. Toen Hoeksema op zijn 41 zet door de vlag ging, constateerde Miedema dus nog 9 lege hokjes en meende op tijd te hebben gewonnen. Toen het tot hem doordrong dat dit niet het geval was zag hij welke ruïne er was overgebleven en kon hij gelijk opgeven.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.