Stukkenjagers 2 dicht bij promotie

De externe ronde van zaterdag 31 maart, bij Bet Kolen, heeft de vijf Stukkenjagers-teams vier nederlagen en slechts één zege gebracht. Die viel gelukkig wel toe aan het team dat er het meeste aan heeft.

Dat was niet Stukkenjagers 1 dat het tegen Accres Apeldoorn vooral aan de topborden – de eerste acht, om precies te zijn – zwaar had. We zullen je deze lijst besparen, en ons beperken tot de lichtpunten. Mart Nabuurs won aan bord 9, en heeft nu aan een remise in de slotronde voldoende voor een knappe eerste IM-norm. Ook sterk was het optreden van last-minute invaller Peter Lode, die zijn meesterklassedebuut bekroonde met een halfje tegen een piepjong talent. Door deze 8,5-1,5 nederlaag zakt SJ 1 naar plaats vijf. Grappig genoeg is de tweede plaats nog steeds haalbaar, als in de slotronde eventjes Utrecht wordt verslagen en Rotterdam-HMC gewoon in 5-5 eindigt. Maar misschien is, gezien de recente resultaten, plaats zes in de eindrangschikking een waarschijnlijker optie.

Beter nieuws van Stukkenjagers 2, dat tegen Terneuzen met 5-3 zijn plicht deed. César Becx won aan bord 2 snel van een invaller, en ook de zege van Erik Dignum (3), tegen de nummer 49 van de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst, kwam niet in gevaar. Ook Jiri Obels (1) leek het punt binnen te tikken, maar koos net de enige afwikkeling die tot verlies leidde. Inmiddels had Koen Haast aan bord 6 geremiseerd met een van de sterkere Zeeuwen. Toen Karel Storm aan bord 4 verloor van de Terneuzense kopman, werd het alsnog spannend. Beslissend was het blufferige schijndameoffer waarmee Ruud Feelders (8) zijn in tijdnood verkerende tegenstander tot overgave dwong. In plaats van de hand uit te steken had deze beter de dame onder gunstige omstandigheden kunnen winnen. Toen ook Peter Huibers (5) de remisehaven wist te bereiken, mocht Erik Nicolai (7) de eindstand op het bord brengen door zijn pluspionnen te verzilveren. SJ 2 gaat nu met een voorsprong van 2 matchpunten en 4 bordpunten de slotronde in, op 21 april tegen De Drie Torens, dat zich inmiddels op plaats drie heeft genesteld.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.