Basisschool Oud Zandbergen wint NK Raindropchess

Op zondag 1 april is het eerste Nederlands Kampioenschap Raindropchess® voor scholieren in de Reehorst in Ede gespeeld. In zeven ronden speelden jongens en meisjes uit het hele land om de prijzen.

De kinderen van de basisschool Oud Zandbergen uit Huis ter Heide waren goed geoefend aan de strijd begonnen. Oud Zandbergen won met grote overmacht voor de Prinsenakker uit Bennekom en de Mozaïek uit Veenendaal. Het Oud Zandbergen team bestaat uit David Titulaer, Guido Alberts, Lotte Baauw, Niels Teseling:

Het individuele toernooi toernooi werd pas beslist in de laatste ronde, waarin Vincent Richtering David Titulaer versloeg en de algemene titel binnenhaalde. Partijen bleven spannend tot het einde, omdat een gunstig getrokken kaart de kansen nog kon doen keren. Ook waren er hele mooie matcombinaties te zien. Dat jongens niet altijd de besten zijn bewezen de zusjes Mariën uit Maarssen. Minous Mariën won bij de 11 en 12 jarigen en zus Denise won bij de 7 en 8 jarigen. Vincent Richtering uit Rolde was de beste bij de 9 en 10 jarigen en was daarmee de beste deelnemer/speler van het toernooi.

Tussen de partijen door werd ook nog levend Raindopchess gespeeld. Op een groot schaakbord stonden de kinderen met vlaggen in de hand die de schaakstukken voorstelden.

Na de prijsuitreiking kreeg iedereen als verrassing een tas met echte Raindrop!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.