Lars Vereggen winnaar 18e J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi van Spijkenisse

Met 183 deelnemers was het 18e J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi van Spijkenisse goed bezocht. Er deden spelers uit de regio mee, maar ook spelers van ver weg, spelers die tot de landelijke top behoren en spelers die de spelregels kort geleden hebben geleerd. Er waren hele spannende partijen, maar vooral was het een hele gezellige dag. Uiteindelijk kwam er toch een winnaar uit de strijd, Lars Vereggen wist namelijk met 6 uit 7 de eerste plaats in de A-categorie te bemachtigen.

Lars Vereggen wist in de 5e ronde de concurrentie op achterstand te brengen en liet de koppositie daarna niet meer los. Zo heeft Lars zich geplaatst voor de Invitatiegroep van volgend jaar. Het bleef wel spannend tot de laatste ronde, waarin hij remise speelde tegen Jonathan Tan, die met 5,5 punten als tweede is geëindigd. De gehele groep zat dicht op elkaar, waardoor de derde plaats met 5 punten gedeeld werd door Tycho Dijkhuis, Leonore Braggaar, beste begeleider Jan Evengroen en Henk-Jan Evengroen. Aangezien Leonore al in de prijzen was gevallen kreeg Lemmy Schakel met 3 punten de meisjesprestatieprijs.

In de Invitatiegroep, waarin winnaars van de A-categorie van de afgelopen jaren spelen (aangevuld met een paar topschakers), wist FM Matthew Tan al voor de 3e keer te winnen. Hij scoorde 5,5 uit 7 en dit is al de 12e keer dat hij aan dit toernooi meedoet. Simone ’t Mannetje uit de A-categorie heeft het vaakst meegedaan, zij deed dit jaar voor de 15e keer mee en heeft al 118 partijen gespeeld bij het toernooi. Matthew Tan behaalde in de 4e t/m 6e ronde belangrijke punten tegen zijn directe concurrenten, waaronder tegen Daniël Schenkeveld, die met 5 punten als tweede eindigde. IM Chiel van Oosterom werd door een eindsprint derde met 4,5 punten. Roger Meng, die vorig jaar in de A-categorie won, werd vierde met 4 punten. De vijfde plaats werd gedeeld door Rick Lahaye, IM Sander van Eijk en Dick Schenkeveld. In de Invitatiegroep deden vijf spelers mee met een rating van boven de 2300. Een erg sterk deelnemersveld dus.

Bekijk hier de eindstanden, foto’s en partijen op de toernooisite!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.