Verslag open NHSB snelschaakkampioenschap Hoorn

Zaterdag 13 mei vond in Hoorn het open snelschaakkampioenschap van de NHSB plaats. Met 54 deelnemers, jong en oud, NHSB en buiten Noord-Holland kende het toernooi een breed deelnemersveld. Gevestigde namen als Dimitri Reinderman, Erik van den Doel, Manuel Bosboom en Sjoerd Plukkel mochten het opnemen tegen jeudige talenten als Hing Ting lai, Roger Mehra, Seréyo Bekkink, Colin Stolwijk en Tycho Dijkhuis. Veel NK-jeugd dus onder de deelnemers.

Met vijftien rondes op één dag gebeurt er van alles: klokken die er spontaan mee ophouden, ‘oude’ meesters die ten ondergaan aan de opstormende jeugd, en dit alles in een heel gezellige sfeer. Uiteindelijke toernooiwinnaar is oud-Horinees Dimitri Reinderman, die zijn prijs moest delen met Erik van den Doel. Beiden hadden 14 uit 15.

Met dank aan sponsors Gemeente Hoorn, Intermaris Hoeksteen, Museum van de 20e eeuw en Schermer wijninkopers hadden we vele prijzen, zoals diverse ratingprijzen tot 1750 en tot 2050, jeugdprijzen, wijnflessen en museumkaarten.

Klik hier voor de eindstand en sfeerimpressie filmpje

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.