Philip Westerduin winnaar WSV 3 Ronden Toernooi

Door het op het laatste moment afmelden of niet op komen dagen van een aantal deelnemers begon het toernooi een halfuurtje later, maar dat werd in de middagpauze weer ingehaald. Met 48 schakers in 12 groepen op speelsterkte ingedeeld werd er gestreden of er een ton in euro’s dan te winnen was en zo hoort dat ook, maar de prijsjes waren in natura (zie foto). In de hoofdgroep zaten vader en zoon Evengroen, Edo Pouwelse en de uiteindelijke kampioen Philip Westerduin van RSR Ivoren Toren. In de laatste ronde moest Philip het opnemen tegen Henk-Jan Evengroen, bij verlies zou Henk-Jan het stokje overnemen van Philip, die twee jaar geleden ook het toernooi op zijn naam zette. Het was spannend en er werd tot de laatste pion gestreden, maar meer dan remise zat er niet in. Met 2,5 uit 3 dus een terechte winnaar. Proficiat Philip. In groep 3 moest er een beslissingspartij (snelschaken) gespeeld worden tussen Jeroen Frijling (ASC) en Peter de Louw (WSV) om de eerste plaats, Peter was daarbij net iets beter, dus de eerste plaats was voor hem. Rest mij nog de organisatie te bedanken voor dit gezellige toernooi. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.