Schaakdans op Max Euweplein

Zaterdag 2 juni om 11.00 uur zal op het Max Euweplein een ongebruikelijk spelletje schaak met levende schaakfiguren te zien zijn.

Het wordt een zo nu en dan ook zeer heftige dans die gespeeld wordt door leerlingen van de “School of Arts” uit Bystré (Tsjechië). Een spelletje schaak ziet er over het algemeen rustig uit. Twee personen die uren stil tegenover elkaar zitten en omstanders die meekijken en met hun vinger voor de mond, manen vooral stil te zijn en de concentratie van de spelers niet te storen. In de schaakdans laten de jonge dansers uit Bystré zien wat er echt op dat bord gebeurt. Het bord staat in vuur en vlam. De choreografe is uitgegaan van de emoties van de spelers zelf. Dat maakt het tot een prachtige en meeslepende voorstelling.

De voorstelling begint om 11.00 uur en duurt 25 minuten. De uitvoering op het Max Euweplein wordt mede mogelijk gemaakt door het Max Euwe Centrum, de ondernemersvereniging Max Euweplein en de Schaakbond Groot-Amsterdam.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.