Uitspraak inzake inzake HWP Haarlem 2 – Promotie

Tijdens de wedstrijd HWP Haarlem II – Promotie in de 9e ronde van de 3e klasse E, wordt een speler van Promotie onwel. De arbiter onderbreekt de wedstrijd en stelt later vast dat de nog niet beĆ«indigde partijen voor de spelers van Promotie verloren worden verklaard.

Promotie heeft bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de wedstrijdleider.

Ik heb kennis genomen van:

Het bezwaar van de heer J. van den Berg, voorzitter van Promotie

Een verklaring van de heer J. Tan, teamleider van Promotie

Een verklaring van de heer A. Pancras, teamleider van HWP Haarlem 2

Een verklaring van de heer J. Jansen, de fungerende arbiter.

De feiten:

Tijdens de wedstrijd, ongeveer 20 minuten voor de eerste tijdcontrole, verlaat de heer Sibbing, speler van Promotie, zijn bord. Het is snel duidelijk dat de heer Sibbing een medisch ongemak had. Hij werd opgevangen door teamgenoten en het barpersoneel en daarna door inmiddels opgeroepen ambulancepersoneel.

Toen al vrij snel duidelijk was dat er sprake was van een ernstige situatie heeft de arbiter alle klokken stil laten zetten en de spelers verzocht de borden te verlaten.

Inmiddels werd de heer Sibbing met de ambulance naar een ziekenhuis gereden. Verscheidene spelers van Promotie verzochten de arbiter de wedstrijd te staken. De teamleider van HWP gaf de voorkeur aan voortzetting van de wedstrijd. Na uitgebreid overleg met arbiter, teamleiders en spelers van beide teams bleek er geen overeenstemming tot stand te komen.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.