OKU 2012

Afgelopen weekend deden mijn vader en ik mee aan het open kampioenschap van Utrecht. Voor hem was het de eerste keer dat hij meedeed, voor mij al de derde keer. Drie jaar geleden deed ik mee in groep C, twee jaar geleden in groep B, en dit jaar mocht ik in groep A! Vorig jaar kon ik helaas niet meedoen want toen viel het gelijk met het HiQ Invest NK D. Dat was jammer, want het OKU is altijd een heel leuk en goed georganiseerd toernooi. Maar ik won het NK toen wel, dat maakte het wel redelijk goed.

We gingen vrijdagmiddag heen zonder grote verwachtingen. Beiden hadden we een van de laagste ratings in onze groep, en bovendien waren we erg moe. Mijn vader omdat hij vaak ’s nachts moet werken, en ik omdat het erg druk is op school. We brachten eerst onze spullen naar een hotel vlakbij Utrecht Centraal. De bedden waren ontzettend zacht, zelfs zachter dan het waterbed dat mijn ouders vroeger hadden. Daarna gingen we uit eten bij een Thai, dat was superlekker.

Het toernooi begon redelijk op tijd, daar had de organisatie duidelijk moeite voor gedaan. Zo hingen er in de speelzaal drie klokken, die allemaal een andere tijd aangaven, zodat er op één altijd wel op tijd begonnen zou worden! Toernooidirecteur Jan Jaap Janse begon met de woorden: “Ik zal het kort houden”. Normaal betekent dat, dat er een ongelooflijk lang verhaal komt, dus ik zag de bui al hangen. Maar de volgende zin waren de huishoudelijke mededelingen, en meteen daarna werd de openingszet gedaan door sponsor Wout van Veen Advocaten. Wat een geweldige opening! Ik stel voor dat het NK jeugd voortaan ook in Utrecht gehouden wordt.Lees verder…

2 Reacties

 1. Avatar
  pengschaak 12 juni 2012

  Hoi Maaike,

  Ik ben blij dat je bezig bent met schaken, en dat je vader je steunt.

  Goed hoor. Zie je waarschijnlijk op EKJ.

  Groet, Peng

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.