Feestelijke presentatie Move First, Think Later bij toetsinstituut Cito

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 27 juni bij Cito te Arnhem heeft Willy Hendriks zijn nieuwe boek Move First, Think Later aan het publiek gepresenteerd. In de volle A.D. de Groot-zaal nam Cito-directeur Marten Roorda het eerste exemplaar in ontvangst.

De keuze voor de A.D. de Groot-zaal was niet toevallig. Deze wetenschapper was niet alleen een van de grondleggers van toetsinstituut Cito maar heeft ook veel voor de psychologie van het schaken betekend. In Move First, Think Later speelt hij een niet onbelangrijke rol.

De zin en onzin van diverse methoden om beter te leren schaken worden in dit boek onder de loep genomen. Tegelijkertijd wil Move First, Think Later ook zelf bijdragen aan beter leren schaken: bijna alle stellingen die in dit boek voorkomen, worden als opgave aan de lezer gepresenteerd.

Uitgangspunt van deze reis door het denken van de schaker zijn de nieuwste inzichten uit de cognitiewetenschap. Die worden aangevuld met de ervaringen van de auteur als schaaktrainer. In dit verfrissende en onderhoudende boek wordt de gangbare schaakdidactiek flink op zijn kop gezet.

Een quote uit de pers: "Funny, controversial … one of the best and most entertaining instructional books I have ever seen" (Steve Giddins’ Chess Blog).

Willy Hendriks: Move First, Think Later; Sense and Nonsense in Improving Your Chess, New In Chess 2012, 254 bladzijden, prijs € 21,95, ISBN 978 90 569 1398 4.

Kijk voor meer info ook op de site van Willy Hendriks: www.movefirstthinklater.com.

Foto’s van René Olthof

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.