Maxim Turov gaat voor derde Open Nederlandse schaaktitel

DIEREN – De sterke Russische grootmeester Maxim Turov gaat proberen zijn derde Open Nederlandse Schaaktitel te veroveren in Dieren. Het toernooi wordt van 23 juli tot en met 2 augustus gespeeld in Sporthal Theothorne.

De grootste concurrenten voor Turov zijn de grootmeesters Alon Greenfeld, Viacheslav Ikonnikov en Tejas Bakre. Daarnaast hebben zich nog vijf internationaal meesters ingeschreven, en een aantal jonge, talentvolle spelers uit de sterke schaaklanden India en Israël.

Het Open Kampioenschap vindt plaats van dinsdag 24 juli tot en met donderdag 2 augustus in Sporthal Theothorne in Dieren. De officiële opening is op dinsdag 24 juli om 12.30 uur. Het is de 44e maal dat dit grote evenement in de gemeente Rheden wordt georganiseerd. Er is een speciale schaakcamping op sportcomplex Het Nieuwland in Dieren, verzorgd door voetbalvereniging Gazelle Nieuwland.

Het toernooi kent een aantal nevenevenementen, zoals een doorgeefschaaktoernooi op donderdag 26 juli en een snelschaaktoernooi op vrijdag 27 juli, beiden ’s avonds vanaf 19.30 uur. Op woensdag 25 juli zal vanaf 19.00 uur de bekende schaakmeester Willy Hendriks een presentatie geven van zijn prikkelende nieuwe schaakboek ‘Move First, Think Later’.

In alle groepen beginnen de partijen om 13.00 uur. Alleen de laatste ronde, op donderdag 2 augustus, begint reeds om 11.00 uur. De belangrijkste partijen van het Open Kampioenschap zullen live te volgen zijn op de toernooiwebsite en daarop worden tevens dagelijks verslagen geplaatst.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.