En de winnaar is…

Voorspellen is moeilijk, vooral als het de toekomst betreft

Anish Giri

Anish Giri is voor de derde maal en op overtuigende wijze Nederlands kampioen geworden. In de eerste ronde versloeg hij zijn belangrijkste rivaal Ivan Sokolov. Toen bleek dat Jan Smeets niet in vorm was kon het nauwelijks meer misgaan. Anish behaalde zijn derde landstitel met gemak, geen verliespartij en slechts twee remises.

Volgende week start het toernooi in Biel waar Anish Giri het zal opnemen tegen spelers van een ander kaliber (zie hieronder) en dan zal pas blijken of Anish Giri weer op de weg terug is. Hikaru Nakamura zal hij later dit jaar ook ontmoeten in de Kroongroep van het Univé-toernooi in Hoogeveen.

Bijna alle inzenders hadden voorspeld dat Anish Giri opnieuw kampioen zou worden.

Tea Lanchava

Tea Lanchava onttroonde bij de dames Zhaoqin Peng, de dertienvoudig Nederlands kampioen. Het moest een keer gebeuren. Maar bij een kampioenschap met maar zes partijen is een mindere dag nauwelijks meer te compenseren. Daarnaast was het ratingverschil met de twee jongedames, Anne Haast en Martine Middelveld, (te) groot. In de laatste ronde revancheerde Peng zich door Lanchava te verslaan. Nu deden twee remises tegen Anne Haast haar de das om, Lanchava speelde maar één keer remise tegen Anne Haast. Maar dit doet niets af aan het kampioenschap van Tea Lanchava.

Bijna alle inzenders hadden voorspeld dat Zhaoqin Peng wederom Nederlands kampioen zou worden.

Geen goede inzendingen

Net als bij de voorspelling van de wereldkampioen, had niemand de voorspelling helemaal goed. Om onze (trouwe) inzenders niet te ontmoedigen hebben we nu besloten de drie exemplaren van het boek Feyenoord2002, geschreven door Jeroen van den Berg en door hem ter beschikking gesteld, te verloten.

Collector’s item

Jeroen van den Berg heeft de drie exemplaren gesigneerd en ook Anish Giri, onze drievoudig kampioen, was bereid dit te doen.

De winnaars

Piet Peelen (Amsterdam) was het dichtst bij de goede uitslag. Hij had voorspeld dat Giri en Lanchava Nederlands kampioen zouden worden, het aantal punten klopte niet helemaal. Vandaag werd het boek aan hem uitgereikt op het Science Park Amsterdam Chess.

Piet Peelen neemt zijn boek in ontvangst

De twee andere exemplaren hebben we onder alle inzenders verloot en de gelukkigen zijn:

Klaas Knoester (Amsterdam)

Bob Friedlander (Almere)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.