Huiswerk loont

Twee belangrijke punten werden vandaag behaald met ijverig huiswerk doen. Zowel Willy Hendriks als Jan Smeets won met thuis bestudeerde varianten. Bij Smeets was het al lang geleden, maar hij herinnerde zich genoeg om Alon Greenfeld kopzorgen te bezorgen. Willy Hendriks kwam langszij bij Vyacheslav Ikonnikov, die vandaag vrij snel remise maakte, door licht af te wijken van zijn normale openingsopzet.

In plaats van zijn gebruikelijke 5.Ld3 te spelen in de Siciliaan met 2.Pf3 en 3.c3 week Hendriks als eerste af met 5.g3. De Jong reageerde scherp door de h1-a8 diagonaal te openen, wat neerkwam op een kwaliteitsoffer voor goed tegenspel. Hendriks ontwikkelde rustig verder en toen kon De Jong zich weer niet inhouden:Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.