Ap Lammers wordt nieuwe toernooidirecteur Open NK Schaken

Ap Lammers wordt volgend jaar de nieuwe toernooidirecteur van het Open Nederlands Schaakkampioenschap. Het jaarlijkse toernooi word in 2013 voor de 35e keer in de Sporthal bij Zalencentrum Theothorne in Dieren gehouden. Lammers, voormalig wethouder Sport in de gemeente Rheden, streeft ernaar om, samen met alle betrokkenen, het evenement weer op het oude niveau terug te brengen met minstens 500 deelnemers en een sterke hoofdgroep.

Lammers heeft in het verleden ook meerdere jaren grote betrokkenheid getoond bij het toernooi, dat al jaren een sterke band heeft met de gemeente Rheden. De nieuwe toernooidirecteur benadrukt dat blijvende ondersteuning van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond KNSB essentieel is: “Belangrijke voorwaarden voor mij zijn dat het toernooi zijn status als Open Nederlands Kampioenschap behoudt, dat er bij ons plaatsen zijn te verdienen voor het Nederlands Kampioenschap, en dat de bijdrage van de KNSB aan het evenement op peil blijft.”

Bestuurslid topschaak Jan Stomphorst van de KNSB, de huidige interim-voorzitter van het toernooicomité, is zeer verheugd dat de ex-wethouder de taak van toernooidirecteur op zich neemt. “De KNSB gaat uit van een optimale samenwerking met Lammers”, aldus Stomphorst.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.