Persbericht ONJK 8 augustus 2012

De strijd om het Open Nederlandse Kampioenschappen schaken bij de jeugd is in alle hevigheid losgebarsten. Favorieten verliezen, achterstanden worden weer goed gemaakt, en van salonremises is geen sprake. De sfeer in de Bornse sporthal ’t Wooldrik is prima, er is nog geen enkele incident geweest en de speelcondities zijn optimaal.

In de A groep namen de koplopers Zyon Kollen en het tegen elkaar op. Zyon kwam een gezonde vrijpion voor met een gelijk aantal stukken. Een remiseaanbod van Jonathan nam hij aan. Later vertelde hij mij dat hij beter door had kunnen spelen. In de volgende ronde speelde Zyon tegen Jordi van Foreest en die kreeg een gewonnen stelling. Zyon verweerde zich kranig maar moest toch zijn koning omleggen. Tycho Dijkhuis had een zeer fortuinlijke dag. Eerste won hij van Mees van Osch met zwart en in de middagsessie speelde hij tegen Jonathan Tan die ook verloor. Daarmee staat hij nu als enige bovenaan met 4,5 punten en hij speelt morgen tegen Ivo Maris. Catheleijne Sanders verloor van Ankit Majh.

In de B. Groep verloor Jouke Bakker zijn 100 % score met een remise tegen vast tegen Peter Gerlagh. Maar tegen Alexander Polak sloeg hij weer toe en won. Met 4,5 staat hij nu eenzaam bovenaan en neemt het morgen op tegen Mischa Sanders. Beste meisjes hier zijn Xadya van Bruxvoort en Louise Beukema die de plaats innam van Katarina Sucikova uit Slovenië.

De C groep begonnen de twee koplopers Maarten van Harten en Belgische Quinten Ramacker aan hun duel en dit viel goed uit voor de Nederlander, hij won. Maarten ging ’s middags gewoon verder tegen Sourav Bhattacharjee die ook moest opgeven. Hierdoor staat Maarten een vol punt los van de concurrentie. Morgen speelt hij tegen Myron Roesink met wit.

Bij de meisjes begon Svetlana Sucikova uit Slowakije tegen Jannes Carpentier en won. ‘s Middags moest zij tegen getergde Quinten en die won. Zij staat met Quirine Naber op 3 punten die twee keer remise speelde. nu samen op een score van drie punten terwijl Lydia Dubbeldam er slecht een halfje bij kreeg en volgt op 2,5 punten.

De D waren gisteren nog 3 koplopers maar alleen Kevin Nguyen staat nu maar liefst 2 volle punten los. Hij won eerst van Joris Kokje, Max Wamerdam en Adriaan Kuiper. De Belgische Sofie Hutti staat bij de meisjes een half puntje los van Li Calje Fong.

Bij de E/F groep Staat Liam Vrolijk fier bovenaan met 6,5 punten. Hij versloeg Jonas Hilwerda, Siem van Dael, Lucas Nguyen en Sven ter Stal. Bij de meisjes staat Eva van Harte op 4,5 punten op een halfje gevolgd door Eva Zijdemans en Ilse Geene.

Bij de allerkleinste staan Siem van Dael, Lucas Nguyen en de Belgische Benjamin Faybish allemaal op met 5punten. Beste meisje is hier Eva van Harten.

Morgen wordt er alleen ‘s morgens geschaakt, ‘s middags is er en voetbaltoernooi waar meer dan 100 schakende kinderen aan meedoen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.