Casper in de Volkskrant van vandaag

Wat een verrassing deze morgen. Een twee pagina’s groot artikel over schaken. Niet over Anish Giri, niet over Jan Timman, maar over de tienjarige Casper Schoppen die momenteel meedoet aan de Europese Jeugdkampioenschappen in Praag. Hij werd in Waalwijk dit jaar ongeslagen kampioen in de categorie tot 10 jaar, won alle negen partijen en dit leverde hem een ticket op voor het EK Jeugd. De tweede plaats was voor Jonas Hilwerda, die ook een ticket kreeg. Bij de meisjes werd Eva van Harten kampioen en Pascalle Monteny tweede. Beide meisjes mochten ook naar het EK.

Voorafgaand aan de reis naar Praag, deden zij ook allemaal mee aan de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen die in Borne (Overijssel) zijn gehouden. Een leuke vakantie in Twente gecombineerd met deelname aan een schaakkampioenschap en een goede training voor het EK. Bijzonder was dat Casper in de leeftijdscategorie t/m 14 jaar mee deed en in deze groep vijfde werd.

Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.