LSG 2 start sterk (2C: LSG 2-De Stukkenjagers 2: 7-1)

De openingswedstrijd van het schaakseizoen ging een stuk beter dan vorig jaar. LSG 2 won met ruime cijfers van Stukkenjagers 2. Alleen onze man op bord 1 had een mindere dag. Als enige verloor hij van de altijd gevaarlijke Becx. De rest van de spelers had geen of een beetje moeite om te winnen. Het resultaat was dus 7-1!

Ondergetekende was als eerste klaar. Ik had al op zet 5 (!) een opgelegde kans gemist. Misschien zijn er LSG-ers die de fenomenale openingszetten van Kuipers tegen Venlo enkele jaren geleden herinneren. 1 e4 d6 (ja, Kuipers had zwart); 2 d4 Pd7; 3 Pf3 e5; 4. Lc4 Pf6 (??). Na 5. dxe5 kwam wit een gezonde pion voor (5. … Pxe5; 6. Pxe5 dxe5; 7. Lxf7 Kxf7; 8. Dxd8 Lb4+; 9. Dd2 Lxd2). Dat de partij uiteindelijk remise werd nadat Kuipers misschien nog wel beter was komen te staan, was voor toenmalig teamgenoot De Niet een niet te verkroppen feit. Nadat ik tegen Jacquet zet 4 Lc4 had uitgevoerd hoopte ik natuurlijk ook op 4. … Pf6. Maar nee hoor, hij deed 4. … Le7. He jammer, de hele middag schaken. Vrij snel speelde ik 5 Pc3. Zo’n 20 zetten later stond er 1-0 op het scorebord; als eerste klaar, niet verkeerd. Groot was mijn schrik thuis. De partij was redelijk strak gespeeld, maar 4. … Le7 is in die stand zo mogelijk nog slechter!! Na 5. dxe5 kan zwart niet terugnemen: 5. … dxe5 (??) en 6 Dd5 +- en 5. … Pxe5 (?); 6. Pxe5 dxe5; 7 Dh5 g6 en 8. Dxe5 +-. Wat een zegen dat GM dit niet nog een keer heeft moeten meemaken….

Termeulen zat naast mij tegen een jeugdtalent die volgens de website van de Stukkenjagers zijn debuut maakte. Daar wist onze Albert wel raad mee. Hij offerde wat. Hij offerde nog wat. Daarna offerde hij nog iets om tenslotte nog wat te offeren. En schaakmat tot besluit: 2-0.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.