Spijkenisse 1 goed van start (Spijkenisse-HWP SvG 2: 5,5-2,5)

Afgelopen zaterdag speelde Spijkenisse 1 haar eerste wedstrijd in de 2e landelijke klasse. Voor het eerst weer gespeeld in de nieuwe locatie: De Boekenberg. Zou ook hier de Zuidwester wind de goede kant opwaaien? Tegenstander in de 1ste ronde was HWP Sas van Gent 2. Een geduchte tegenstander, waar verleden jaar van werd gewonnen met 5-3. Fabian van Buuren haalde toen in een spannende wedstrijd het winnende punt binnen. HWP kwam nu met een totaal nieuwe opstelling. Vier nieuwe talenten zijn aan het 2e elftal toegevoegd. Zou SV Spijkenisse ze nog aan kunnen?

Het eerste punt kwam van "herintreder" Rick van der Pluijm, die zich door vice-clubkampioen te worden wist te plaatsen voor SV Spijkenisse 1. Het was een tactische partij. Daar weet Rick wel raad mee en wist zijn partij te winnen. Jordy Lahaye speelde een goede opening en kreeg een goede stelling. Helaas ging er daarna iets fout waardoor HWP ook het eerste punt op het scorebord had.

Fabian van Buuren speelde ook dit keer een goede wedstrijd en won zijn partij. Kopman Rick Lahaye speelde een gelijkwaardige partij, maar liet zien dat hij de koning is van de eindspelen door een remise toreneindspel te winnen. Knap gedaan!! Désiree Hamelink ging een discutabele stelling in. Zij offerde een stuk, waarbij zij tegenspel kreeg doordat haar stukken een stuk actiever waren, dan de stukken van haar tegenstander. Bovendien dreigde ze de dame van haar tegenstander op te sluiten. Helaas, deed haar tegenstander alles goed en won na een zenuwslopende tijdscontrole de partij.

Clubkampioen Erik Both haalde toen het 4e punt voor het team binnen. Erik speelde een goede partij, kreeg sterke paarden in het eindspel en daar had zijn tegenstander geen antwoord op. Tot slot won Maurits van der Linde een gelijke stelling met een beetje hulp van de tegenstander, maar daar staat tegenover dat Tony Zhang een aantal malen een tactische winst heeft gemist en tevreden moest zijn met remise. Einduitslag 5,5-2,5 voor Spijkenisse.

Teamleider Gijsbert Looij was tevreden over de wijze waarop het team heeft gespeeld. De overwinning was verdiend en het team is geen moment in gevaar geweest. Ook was de teamleider erg te spreken over de nieuwe locatie. Doordat er nu twee zalen zijn, is er nu een zaal waar leden kunnen schaken, bijpraten en men enthousiast kan analyseren, waarbij in de andere zaal serieus wordt geschaakt om de punten voor SV Spijkenisse binnen te halen. Gezelligheid en op niveau schaken worden zo optimaal gecombineerd.

| Sv Spijkenisse | HWP Sas van Gent |

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.