Paul Keres 2 komt op stoom

In de eerste ronde moest Paul Keres 2 naar Zuid-Limburg afreizen; in de tweede ronde was het andersom. We ontvingen het Maastrichtse MSV-VSM, een mooi palindroom. Beide teams traden in hun sterkste formatie aan en een spannende strijd diende zich aan.

De eerste partij viel al snel onze kant op. Andries kwam prima uit de opening, maar vervolgde naar eigen zeggen ietwat onnauwkeurig. Het is de vraag of dit iemand anders opviel. Zwart ging kort hierna in de fout en stond toe dat een paard langs twee richtingen gepend werd. Dat leverde Andries een kwaliteit en simpele winst op. Andries is nog niet tevreden over het niveau van de derde klasse KNSB. Toekomstige tegenstanders wordt gevraagd beter hun best te doen.

Daarna was er lang onduidelijkheid op veel borden. Temleider Hein-Piet begon zich zelfs lichte zorgen te maken. Maar in het laatste half uur voor de tijdnoodfase kregen we de wind mee. Ikzelf zag mijn keuze voor een riskante opstelling beloond toen mijn tegenstander het ene juiste moment om te offeren miste en daarna met zijn stukken in de knoop raakte. De massaal opgerukte witte troepen struikelden over elkaars voeten en een wanhopig torenoffer bracht geen verlichting.

Anton, met wit op vier, zag zijn gebruikelijke creatieve spel ontregeld door de solide tweede zet van zijn tegenstander. Hij legde zich neer bij een klein plusje voor zwart en hield het binnen de remisemarge. Volgende keer beter.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.