Team 2 komt met de schrik vrij tegen Philidor Leiden 2

Er zijn van die dagen dat je als teamleider denkt: Waarom gebeurt dit??

Zaterdagochtend 6 oktober krijg ik een telefoontje van Harmen: "Arnold , mijn vrouw is ziek en eigenlijk moet ik voor de kinderen zorgen, maar als het moet dan kom ik wel??" Mijn reactie is natuurlijk: "Ga voor je gezin zorgen, veel belangrijker dan een schaakpartij in Leiden."

Daarna is het denken begonnen: wie van het 3e team is in vorm? Mijn eerste gedachte was Leo de Jager, omdat ik hem een stabiele schaker vind, maar helaas had hij een afspraak. Afgelopen maandag heb ik het 3e team bekeken in een bejaardenhuis bij Erasmus en degene die op mij het meeste indruk heb gemaakt is onze Griekse aanwinst Andreas. Natuurlijk heb ik hem wakker gebeld, want hij gaat laat naar bed en studeert graag in de avond/nacht. Eenmaal wakker geworden vond hij erg leuk om in te vallen en zo gingen we met een goed gevoel naar Leiden.

Eenmaal aangekomen in de speelzaal zag ik bij Philidor Leiden 2 wat oudere schakers a la Paul Dekker, niet zo goed meer als in de jaren 70, maar zeer taai en ervaren. Nadat de opstellingen zijn opgedreund en de wedstrijd is begonnen, gaat teamleider Arnold anderhalf uur wandelen en lunchen, dit keer bij een viskraam en lekker een dikke sigaar roken op een bank, lekker in de zon en natuurlijk werd ik lastig gevallen door de plaatselijke clochard met vragen als: "Heb je iets te roken en wat vind je van Jolanda Sap?" Waarom gebeurt dit?? Om van hem af te komen gaf ik hem een sigaar en 2 euro waarna hij direct naar de plaatselijke supermarkt rende…Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.