Thuisspook in de ban (1A: Purmerend-Sopsweps´29 -> 6½- 3½)

INTRO

PURMEREND- Schaakclub Purmerend heeft voor het eerst in bijna anderhalf jaar weer eens een overwinning voor eigen publiek geboekt. De landelijke eersteklasser klopte Sopsweps´29 met overtuigende cijfers (6,5-3,5) en nam daarmee en passant revanche voor de verliesbeurt in april van dit jaar.

PT1

Veel belangrijker was dat eindelijk met het ´thuisspook´ werd afgerekend. Purmerend, dat de afgelopen seizoenen nota bene steeds tot de titelkandidaten hoorde, wist vorig seizoen geen een wedstrijd thuis winnend af te sluiten. De laatste zege dateerde van mei 2011 toen in de slotwedstrijd van een seizoen waarin de ploeg maar net promotie mis liep, Dr. Max Euwe uit Enschede met 6-4 werd verslagen.

Dit seizoen is de schaakploeg nog sterker geworden. Na de eerdere versterkingen in de personen van internationaal meester Jop Delemarre en Amsterdams kampioen Wim Luberti werd zaterdag weer een nieuwe naam aan het gezelschap toegevoegd. De Turk Demre Kerigan speelt de rest van het seizoen voor Purmerend. Deze negentienjarige schaker uit Bodrum, die is gaan studeren in Nederland, vervangt Gert-Michiel de Niet die wegens ziekte voorlopig uit de roulatie is. In zijn eerste partij voor Purmerend speelde Kerigan een verdienstelijke remise tegen de sterke Johan Booij. De ogen waren verder vooral gericht op Luberti die zijn eerste partij in ongeveer dertig jaar voor Purmerend speelde. De bijna zestigjarige in Zuidoostbeemster geboren Amsterdammer boekte een overtuigende zege.

Door de overwinning staat Purmerend na twee ronden aan kop met Dr. Max Euwe 1 en Philidor 1847 uit Leeuwarden.

Purmerend-Sopweps´29 6,5-3,5: 1. Pieter Hopman-Marcel Peek rem., 2. Dimitri Reinderman-Li Riemersma 1-0, 3. Jop Delemarre-Paul van Onselen 1-0, 4. Rob Schoorl-Michiel Geelen 1-0, 5. Enrico Blees-Machiel de Heer 0-1, 6. Demre Kerigan-Johan Booij rem., 7. Thomas Thiel-Marc Spierings 0-1, 8. Wim Luberti-Tom Bottema 1-0, 9. Nicky Law-Frank Smeele 1-0, 10. Lucas van Mil-Jeroen van den Berg rem.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.