Van den Doel en Bannink winnen in Zoetermeer

Eric van den Doel is zaterdag in Zoetermeer winnaar geworden van het 9e Open snelschaakkampioenschap van Promotie om de Breugembokaal. Bernard Bannink veroverde het kampioenschap van de HSB.

Het toernooi had een feestelijk tintje omdat sv Promotie op deze dag haar 60-jarige jubileum vierde. De vereniging werd getrakteerd op het grootste aantal deelnemers tot nu toe. Zeventig schakers speelden tien ronden van twee 5 minutenpartijen tegen dezelfde tegenstander.

De overwinning van Van den Doel kwam tot stand na een felle strijd met Mark Timmermans, Erik Hoeksema en de plaatselijke favorieten Robby Kevlishivili en Bernard Bannink. Nadat Van den Doel in de vierde ronde zijn minimatch van Hoeksema had gewonnen, leek de winnaar vast te staan, maar in de 5e ronde bracht Timmermans de spanning terug door winst op Van den Doel. In de daaropvolgende ronde moest Van den Doel Bannink een gelijkspel toestaan. Timmermans verloor van Kevlishvili, die in de 8e ronde echter weer van Van den Doel verloor. Daarna moest Robby ook buigen voor Bannink om in de laatste ronde gelijk te spelen tegen Hoeksema. Uiteindelijk kwam Van den Doel uit op een score van 17 matchpunten, twee meer dan Timmermans die Hoeksema en Bannink een punt voorbleef.

Onderdeel van het toernooi was het snelschaakkampioenschap van de Haagse Schaakbond. Bannink eindigde in het klassement voor alle andere leden van een HSB-vereniging en behaalde daardoor de titel.

De B-groep is een prooi geworden voor Bryan Wijk. Rens Minnema en David Berendsen werden tweede en derde.

Ranglijsten Klik hier (pdf)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.